Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Samenstelling Nuon Run Classics 2001

(02-01-2001)

Nuon Run Classics 2001

Nuon Run Classics 2001

De komende editie van het nationale wegcircuit, de Nuon Run Classics, omvat in 2001 wederom zes kwalitatief hoogwaardige Nederlandse wegwedstrijden die open staan voor zowel wedstrijdatleten als recreatieve lopers.
Dit wegcircuit ook wel de "eredivisie" van de Nederlandse wegatletiek genoemd bestaat het komend jaar uit de volgende wedstrijden:
* Nike Egmond Halve Marathon (14 januari)
* 20 van Alphen (11 maart)

* City-Pier-City Loop, Den Haag (24 maart)
* Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles (3 juni)
* Dam tot Damloop, Amsterdam Zaandam (23 september)
* Zevenheuvelenloop, Nijmegen (11 november).

De energie- en wateronderneming Nuon treedt op als hoofdsponsor van de Nuon Run Classics. De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) vervult voor dit wegcircuit een coördinerende en sturende rol en neemt een groot aantal uitvoeringsactiviteiten voor haar rekening.

Voor de Nederlandse topatleten zijn zeer aantrekkelijke dagprijzen beschikbaar bij deelname aan de Nuon Run Classics. Aan de hand van een puntentelling per wedstrijd wordt een klassement opgemaakt, waarbij voor de eerste 5 mannen en de eerste 5 vrouwen interessante eindprijzen beschikbaar zijn. Om voor het eindklassement in aanmerking te komen dient een atleet minimaal deel te nemen aan vier van de zes wedstrijden van het wegcircuit. Bij het opmaken van het eindklassement wordt per deelnemer uitgegaan van maximaal de vijf beste wedstrijdresultaten uit het wegcircuit.

Tevens is een koppeling gemaakt tussen het nationale wegcircuit en kwalificatie voor de WK halve marathon. De nummer één van het klassement bij zowel de mannen als vrouwen na vijf wedstrijden van de Nuon Run Classics, dus na de Dam tot Damloop, kwalificeert zich automatisch voor de WK halve marathon die op 7 oktober 2001 in Bristol te Engeland plaatsvindt.

De KNAU heeft in overleg met de deelnemende organisaties kwaliteitscriteria opgesteld. Aan de hand van deze criteria zijn de evenementen getoetst en beoordeeld om een plaats in het circuit te rechtvaardigen.

Kijk ook op de KNAU-site bij Nuon Run Classics