Gemeente Hattem

Gemeentelijke informatierubriek De Homoet, editie 3 januari 2001


OPHALEN KERSTBOMEN


Traditiegetrouw zal de gemeente ook dit jaar zorgen voor het ophalen van de (afgedankte) kerstbomen. Op dinsdag 9 januari worden de kerstbomen in de gemeente gratis opgehaald. De kerstbomen dienen om 07.00 uur goed zichtbaar aan de openbare weg te worden neergelegd. Voor deze inzameling zijn geen kosten verschuldigd, er zullen echter uitsluitende kerstbomen worden meegenomen. Voor het ophalen van tuin- of huisvuil dient u de ROVA te bellen (038 - 4273777).

KADASTRALE INFORMATIE


De directeur van het Kadaster, directie Gelderland, deelt mede, dat sinds enige tijd de Databankenwet in werking is getreden. Dit houdt in, dat het (gedeeltelijk) doorleveren van kadastrale producten niet is toegestaan. Zelfs niet in combinatie met andere gegevens, waarbij het product van het Kadaster zelfstandig herkenbaar is. Gebruik door gemeenten ten eigen behoeve is toegestaan.
Particulieren dienen voor kadastrale informatie zich derhalve te vervoegen bij het Kadaster te Arnhem, tel.026-3226111, fax. 026-3226101.

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN/BOUWVERGUNNING


Met ingang van 4 januari 2001 ligt gedurende vier weken ter gemeentesecretarie, sector Ruimtelijke Ordening en Beheer voor een ieder ter inzage een bouwplan voor het oprichten van een woning met bijgebouw op het perceel Vliegenstein 6 te Hattem, gelegen in het bestemmingsplan "Bongerd, 11e partiele herziening". Burgemeester en wethouders zijn voornemens om met toepassing van artikel 5, lid 2 van de voorschriften van het bestemmingsplan 10% vrijstelling te verlenen tot:

* het bouwen met overschrijding van de linkerzijdelingse perceelsgrens;

* het bouwen met overschrijding van de rechter zijdelingse perceelsgrens;

* het bouwen met overschrijding van de voorste bebouwingsgrens.
Voornemens om vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 3, C, lid 3 van het maximum oppervlakte aan bijgebouwen. Voornemens om vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en met toepassing van artikel 50, lid 6 van de Woningwet de gevraagde bouwvergunning te verlenen voor de aanbouw van een erker en balkon aan de rechter zijdelingse perceelsgrens.

Belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen het verlenen van vrijstelling worden in de gelegenheid gesteld hun zienswijzen omtrent het voornemen, gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, schriftelijk naar voren te brengen wij burgemeester en wethouders van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem.

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN (art.17 W.R.O.).

De burgemeester geeft ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de nederlegging van het verzoek om vrijstelling voor het oprichten van een tijdelijk kinderdagverblijf op een perceel nabij Dorpsweg 31/33 te Hattem.
Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een tijdelijke vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan "Waa" voor een periode van maximaal twee jaren.

Het vrijstellingsverzoek ligt met ingang van 4 januari 2001 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie, sector Ruimtelijke Ordening en Beheer.
Een ieder is bevoegd om gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijke bedenkingen tegen het verlenen van de vrijstelling naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van Hattem.


BOUWACTIVITEITEN

Bouwvergunning is verleend voor:


* het uitbreiden en veranderen van een industriegebouw (bedrijfsruimte), Hilsdijk 16 (VZ 21-12-2000);
* het uitbreiden en veranderen van een woning met bedrijfsruimte, Schipsweg 8 (VZ 21-21-2000).


Sloopvergunning is verleend voor:

* het slopen van een woning, Leemculeweg 1 (VZ 21-12-2000).


Voor nadere informatie: Sector R.O.B.
Personen die door een besluit rechtsreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van verzending (VZ) van dat besluit aan vergunninghouder een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.
Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de President van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun college de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend:


* het oprichten van een kinderdagverblijf op een perceel nabij Dorpsweg 31/33;

* het uitbreiden en veranderen van een woning, Sleedoornlaan 8.


AVONDSCHIETOEFENINGEN


Op donderdag 4 januari 2001 worden op het Artillerie Schietkamp te 't Harde avondschietoefeningen gehouden.


DIGITALE STAD ?


De gemeente Hattem gaat met haar tijd mee. Het gemeentebestuur plaats daarom al haar mededelingen niet alleen meer wekelijks in de Homoet. Nee, ook op internet is de gemeente Hattem actief. Via www.hattem.nl komt u op de digitale stad Hattem. Klik op "Gemeentelijke dienstverlening" en u komt op de homepage van de gemeente Hattem. Hier vindt u niet alleen de wekelijkse informatierubriek maar ook openstaande vacatures bij de gemeente en ook informatie over bijvoorbeeld de Hanzelijn.