Politiebericht Groningen

Dinsdag 2 januari 2001


Zuidhorn: rijden onder invloed
Bij een controle op de Provincialeweg in Zuidhorn maandagavond bleek een 30-jarige automobilist uit Groningen onder invloed. De man blies een promillage 1.45 en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een dagvaarding en werd op vrije voeten gesteld.

Delfzijl: eenzijdig ongeval
In een flauwe bocht op de Provincialeweg N362 bij Delfzijl raakte een 32-jarige automobilist uit Nijeholtwolde maandagnacht rond 05.00 uur in de berm. Daarna kwam de bedrijfswagen aan de andere zijde van de weg met de voorzijde in de slootkant terecht. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit zijn benarde positie en hij werd met rug- en inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht. In verband met mogelijk alcohol gebruik is van de man een bloedproef afgenomen.

Winschoten: vuurwerk in brievenbus
Een getuige zag maandagavond twee jongens op de Venne in Winschoten vuurwerk gooien en constateerde dat er papier lag te smeulen in een makelaarskantoor. Ter plaatse bleek er inderdaad vuurwerk in de brievenbus gegooid te zijn en folders in de brand geraakt. Het vuurtje doofde zich zelf. In het pand ontstond wel rookschade. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 43-jarige automobilist uit Groningen veroorzaakte gisteravond een botsing toen hij op de kruising Hanzeplein met de Petrus Campersingel in Groningen linksaf sloeg vlak voor een rechtdoor rijdende tegenligger, een 34-jarige stadsgenoot. Hij kwam vanuit de richting Damsterdiep en reed vermoedelijk door het rode licht. Nader onderzoek leerde, dat hij had gedronken. Omdat de blaastest aan het politiebureau niet goed lukte is bij hem bloed afgenomen voor nadere analyse van het alcoholgebruik. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: jongen gewond bij afsteken oud vuurwerk Een onbekende jongen raakte gisteravond gewond toen hij op het Gedempte Damsterdiep in Groningen gevonden vuurwerk afstak dat meteen ontplofte in zijn hand. Hij liep daarbij brandwonden op aan zijn hand. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: alcomobilist
Een 30-jarige inwoner van Assen is vannacht op de Emmasingel in Groningen betrapt bij het rijden onder invloed. De man had ongeveer
1.7 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs bleek vorig jaar ongeldig te zijn verklaard. De auto is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: koolmonoxide in woning
In een woning aan de Meeuwerderweg werd door de brandweer oudejaarsdag koolmonoxide geconstateerd. De bewoners die (s nachts thuiskwamen constateerden een vreemde lucht in huis. Zij waarschuwden de politie die de brandweer liet komen voor een meting. Daarbij bleek dat er een hoge concentratie koolmonoxide in de woning aanwezig was. De bewoners en twee politiemensen die enige tijd de giftige lucht hadden ingeademd zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De nadelige gevolgen lijken mee te vallen. De koolmonoxide werd waarschijnlijk veroorzaakt door de verwarmingsketel die een geelachtige vlam vertooonde. Dit duidt op een onvolledige verbanding. Nromaal gesproken dient een gasvlam blauw te zijn.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844