Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht, 09.25 uur
Vier verdachten aangehouden

UTRECHT Vier jongemannen werden dinsdagochtend om kwart over twaalf aangehouden op het Zandpad nadat zij in een horecagelegenheid in de binnenstad een portier hadden bedreigd met een vuurwapen. De mannen vluchtten met een auto die later gezien werd op het Zandpad. Daar heeft de politie de vier verdachte mannen (17, 18, en 21 uit Utrecht en een 18-jarige man uit IJsselstein) aangehouden. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. De mannen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Vernieling in scholen

UTRECHT - In een school aan het Maasplein ontstond op Nieuwjaarsdag s avonds om half acht brand. De brand was snel onder controle. Uit onderzoek bleek dat de brand was aangestoken. Vermoedelijke oorzaak: door een kapot geslagen raam is vuurwerk naar binnen gegooid.

UTRECHT Veertien ruiten van een schoolgebouw aan de Trekdreef werden op Nieuwjaarsdag s middags rond half drie vernield. Vijf jongens, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar uit Utrecht werden hiervoor aangehouden. Drie van hen bekenden de vernieling te hebben gepleegd. Bureau HALT zal zorgdragen voor een geschikte straf voor de jongeren.

UTRECHT - Op Nieuwjaarsnacht werd omstreeks één uur brand gesticht in het ketelhuis van een school aan de Marco Pololaan. Door de brand heeft de gehele school roetschade.
Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Agressieve man aangehouden

UTRECHT Een 32-jarige man uit Utrecht werd maandagochtend om negen uur aangehouden op het Radboudkwartier. De man lag pal voor een liftdeur. Toen personen uit de lift stapten en hierover een opmerking maakten, werd de man agressief en gaf één van hen een kopstoot. Bij zijn aanhouding gooide de man een plastic zak weg waarin een autoradio en cds zaten, vermoedelijk afkomstig van diefstal. Ook trof de politie in zijn kleding verdovende middelen aan. De man is ingesloten.

Taxichauffeur beroofd

UTRECHT Een taxichauffeur werd maandagochtend omstreeks negen uur aan de Prof. J.W. Dieperinklaan bedreigd en beroofd van zijn geld. Nadat hij maandagochtend rond negen uur twee mannen van Amersfoort naar de in Utrecht had vervoerd, wilde hij afrekenen met zijn klanten. Toen hij zij wisselgeld wilde pakken, voelde hij een harde klap in zijn nek waardoor hij met zijn hoofd tegen het stuur van zijn auto aanviel. De mannen gingen er vervolgens vandoor met zijn geld.

Signalement van de mannen: een negroïde en blanke man, beiden rond 30 jaar. De blanke man was ongeveer 1.80 meter lang en had een normaal postuur. Hij droeg een zwarte leren jas en een donkerblauwe spijkerbroek.
De negroïde man had een iets forser postuur en kort zwart kroeshaar.

Twee jongens aangehouden na val van scooter
UTRECHT - Een 15-jarige en 17-jarige jongen uit Utrecht werden op Oudejaarsdag om elf uur s avonds aangehouden op de Vereniginstraat. Surveillerende agenten zagen de twee jongens zonder verlichting op een scooter rijden op de David van Mollemstraat. Zij reden de jongens tegemoet en wilden hen aanhouden, maar het tweetal keerde om en ging er vandoor. De achtervolging werd ingezet en deze eindigde voor de verdachten in de Verenigingstraat waar de jongens de macht over het stuur verloren en op de grond terecht kwamen. Vervolgens konden zij worden aangehouden en naar het bureau worden vervoerd.