Politiebericht Friesland: Fryslân 2-01-2001
Politieberichten van 2 januari (07.00 - 13.00 uur)

Heerenveen: vermissing man
Sinds maandag 1 januari 2001 omstreeks 05.30 uur wordt de 28-jarige Marcel van den Broek uit (s-Gravenhage vermist. De man vierde met kennissen uit Heerenveen oud en nieuw. Nieuwjaarsdag omstreeks 05.30 uur was de man samen met zijn vriend op weg naar de woning, die gelegen is in de wijk Nijehaske. Beide mannen waren onder invloed. Op een gegeven moment ziet de inwoner van Heerenveen zijn vriend (Marcel van den Broek) in de wijk Nijehaske op een plat dak bij een woning staan. Hij roept zijn vriend en zegt dat hij naar huis wil. Hij fietst dan door in de veronderstelling dat zijn vriend achter hem aankomt. Eenmaal thuis gekomen blijkt, dat zijn vriend niet komt opdagen. In de loop van die dag, omstreeks 17.45 uur, wordt de politie ingeschakeld. Ondanks een uitgebreide zoektocht wordt de jongeman niet gevonden. In de loop van vandaag zal met een helikopter de wijk worden afgezocht. Het signalement van de man: leeftijd 28 jaar, lengte ongeveer 1.80 meter lang, normaal atletisch figuur, blauwe ogen, donkerblond stekelig haar, hij heeft een tatoeage van een steenbok op het linkerschouderblad. De man droeg een rood/blauw Helly jack, zwarte broek, grijze trui en een muts met aan de voorzijde een Afrikaanse steenbok. Mensen die menen de man te hebben gezien of weten waar hij nu is, worden verzocht te bellen met de politie Heerenveen, bereikbaar onder nummer 0900 8844.

Lemmer: brand door vuurwerk
Maandag tussen 01.15 en 01.30 uur werd vuurwerk in een brievenbus gestopt van een woning aan Fluit. Hierdoor vatte de voordeur aan de binnenzijde vlam. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De brand werd ontdekt door de buren, die het vuur hebben gedoofd. De gang, trap en overloop liepen rook- en roetschade op. Het schadebedrag is niet bekend. De bewoner, een 69-jarige inwoner van Lemmer, heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: inbraak auto
Maandag tussen 14.00 en 15.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Groeneweg. Via verbreking van een ruit kwam men de auto binnen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 60-jarige inwoonster van Veenwouden, heeft aangifte gedaan.

Balk: mishandeling
Maandag omstreeks 07.15 uur werd een 23-jarige inwoner van Nijemirdum in een horecagelegenheid aan de Dubbelstraat door een 19-jarige inwoner van Balk met een bierglas tegen het hoofd geslagen. De inwoner van Balk spuugde de inwoner van Nijemirdum, zonder reden in het gezicht en toen deze daar iets van zei, sloeg de verdachte de man met een bierglas tegen het hoofd. De aangever liep een snee van 7 centimeter op, die door een arts is gehecht. De man heeft aangifte gedaan. De verdachte moet nog worden gehoord.

Kollumerzwaag: vernieling ruit
Maandag tussen 01.30 en 02.00 uur werd door vuurwerk een ruit van de tweewielerspecialist aan de Foarwei vernield. Twee bromfietsen die achter de ruit stonden, werden hierdoor beschadigd. De totale schade wordt geschat op ongeveer f 6500.-. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Kollumerzwaag, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272