Ernst & Young

Subsidie voor toepassing van warmtepompsystemen

Om de toepassing van warmtepompsystemen in de sectoren woningbouw, utiliteitsbouw en glastuinbouw te bevorderen, is het Besluit Subsidies Energieprogrammas uitgebreid met het onderdeel Warmtepompen. Er is subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen aan een versnelling van de marktontwikkeling in de meest kansrijk geachte marktsegmenten binnen de drie genoemde sectoren. Afhankelijk van de sector kan daarbij concreet worden gedacht aan haalbaarheidsprojecten, onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, praktijkexperimenten, demonstratieprojecten of kennisoverdrachtprojecten. Een warmtepompsysteem bestaat uit een combinatie van bron, warmtepomp, afgiftesysteem en regeltechniek, eventueel aangevuld met een buffer, bedoeld voor de levering van warmte, koeling en/of warm tapwater.

Budget
Het onderdeel Warmtepompen heeft een budget van fl. 17,1 miljoen, dat is verdeeld over vijf subonderdelen:

F1 Woningbouw algemeen (fl. 2,6 miljoen)
F2 Demonstratieprojecten Woningbouw (fl. 10 miljoen) F3 Utiliteitsbouw (fl. 1,2 miljoen)
F4 Tender utiliteitsbouw (fl. 1,2 miljoen)
F5 Glastuinbouw (fl. 2,1 miljoen)

De uiterste datum voor het indienen van aanvragen voor subonderdeel F2 is vastgesteld op 1 juni 2001. Aanvragen met betrekking tot de subonderdelen F1, F3, F4 en F5 moeten echter al uiterlijk 28 februari 2001 bij Novem (Nederlandse organisatie voor energie en milieu) zijn ingediend.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij de adviesgroep Subsidies via e-mail Rotterdam_Subsidie@ey.nl of telefonisch 010 407 22 56.

Nieuws

-Actualiteiten

-Archief

-Persberichten

Copyright © 2000 Ernst & Young
Disclaimer