Ernst & Young

Ook non-profitsector kan profiteren van aftrek bij arbo-investeringen

Vanaf 1 januari 2001 kan ook de non-profitsector rekenen op een voordeel bij investeringen die de arbeidsomstandigheden van werknemers verbeteren.
Tot nu toe kunnen alleen belastingplichtige ondernemingen profiteren, omdat zij deze investeringen fiscaal willekeurig kunnen afschrijven. Vanaf 1 januari kunnen non-profit instellingen en organisaties via een Arbo-afdrachtvermindering een korting toepassen op de belasting- en premieafdracht. De bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor deze Arbo-afdrachtvermindering, moeten bijdragen aan het voorkomen van een nadelig gezondheidseffect. Daarnaast dienen de bedrijfsmiddelen innovatief en niet-gangbaar te zijn.
De bedrijfsmiddelen waarvoor de Arbo-afdrachtvermindering geldt, zijn terug te vinden op de lijst voor het bedrijfsleven, die jaarlijks wordt geactualiseerd. De nieuwe Arbolijst voor 2001 is inmiddels gepubliceerd en omvat ook bedrijfsmiddelen die in de non-profitsector worden gebruikt.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij de adviesgroep Subsidies via e-mail href="mailto:Rotterdam_Subsidie@ey.nl">Rotterdam_Subsidie@ey.nl of telefonisch 010 407 22 56.

Nieuws

-Actualiteiten

-Archief

-Persberichten

Copyright © 2000 Ernst & Young
Disclaimer