Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 2-01-2001 Persberichten district Maastricht
Dinsdag, 2 januari 2001 (H.P.13.40)

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 70 jarige automobilist woonachtig in Hoensbroek is maandag 1 januari 2001 door de politie geverbaliseerd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed maandagavond omstreeks 21.50 uur als spookrijder over de verkeerde weghelft van de Oeslingerbaan te Maastricht. Vervolgens veranderde de automobilist van richting naar de Salernolaan. In deze bocht verloor hij de macht over het stuur vanwege een te hoge snelheid. De automobilist reed daarbij een naast de weg staand verkeerspaal geheel omver. Toen de politie hem daarna uit de auto haalde bleek dat de automobilist niet op zijn benen kon staan vanwege zijn alcoholgebruik. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromille aan van 1.6 promille, een meer dan drievoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Hoensbroek is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd daarbij ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts. De auto van de inwoner van Hoensbroek moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Bemelen, boete wegens bezit alarmrevolver:
Een 22 jarige inwoner van het Duitse Weil Der Stadt is dinsdagmorgen 2 januari 2001 door de politie bekeurd wegens het bezit van een alarmrevolver.
Het vuurwapen bezit werd omstreeks 01.30 uur vastgesteld op de Sint Antoniusbank in Bemelen waar de politie de betreffende personenauto routinematig controleerde. In een opbergvak stak de kolf van het vuurwapen duidelijk zichtbaar voor de controleerende agenten uit. Een 22 jarige inzittende van de auto bleek de eigenaar te zijn. Hij werd daarop naar het politiebureau meegenomen. Daar besliste de officier van Justitie na telefonisch overleg dat aan de eigenaar een schikkingvoorstel gedaan kon worden van DM. 500. Het wapen werd in beslag genomen. Na verhoor kon de oosterbuur het politiebureau verlaten.

Maastricht, vals geld aangetroffen:
De politie heeft dinsdagmorgen 2 januari 2001 op de Avenue Ceramique te Maastricht drie personen aangehouden omdat in hun auto een vuurwapen werd aangetroffen. Later aan het politiebureau bleek een van de drie aangehouden verdachten 93 valse bankbiljetten van DM 20,- in zijn bezit te hebben.
Bij een routinecontrole op de Avenue Ceramique van een Duitse personenauto en de drie inzittenden op dinsdagmorgen omstreeks 02.30 uur werd in de auto onder de vloermat een gasalarmpistool aangetroffen. Het drietal werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij het onderzoek aan de kleding van een van de inzittenden, een 27 jarige inwoner van Wupertal, werd een boksbeugel aangetroffen en vier gasalarmpatronen alsmede een kleine hoeveelheid (enkele grammen) harddrugs. Daarnaast trof de politie bij hem 93 valse bankbiljetten van DM 20,- aan, die alle van hetzelfde nummer waren voorzien.
Het drietal is nog steeds ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, woninginbraak:
Mogelijk in de oudejaarsnacht heeft tijdens de afwezigheid van de bewoner een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Adelbert van Scharnlaan te Maastricht. Hoe de toegang tot de studentenwoning is verkregen is niet bekend. Mogelijk is hierbij gebruik gemaakt van een valse sleutel. De inbraak werd maandagavond omstreeks 20.30 uur ontdekt door de bewoner die thuiskwam. Uit de woning werd een televisie en een geldbedrag van ongeveer fl. 150,- ontvreemd.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 59 jarige inwoner van Maastricht is dinsdag 2 januari 2001 door de politie bekeurd nadat hij op de Boschstraat te Maastricht een aanrijding met een lichtmast veroorzaakte. Hij bleek onder invloed gereden te hebben.
De inwoner van Maastricht veroorzaakte omstreeks 00.30 uur op een taxistandplaats van de Boschstraat met zijn auto een kleine aanrijding met een lichtmast. Na het veroorzaken van de aanrijding liet de bestuurder iemand anders zijn auto verder parkeren. De politie heeft de veroorzaker van het verkeersongeval meegenomen naar het politiebureau. Daar moest hij een ademanalyse ondergaan. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.8 promille. Tegen de automobilist uit Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. Daarbij is zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.