Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 2-01-2001
Mediaberichten dinsdag 2 januari 2001 (tot 14.30 uur)

Heijen Wapen in beslag genomen

HEIJEN - Maandagmiddag rond 16.00 uur heeft de politie een gaspistool in beslag genomen, waarmee Duitse bezoekers van het vakantiepark aan de Hommersumseweg het nieuwe jaar inschoten. De politie kreeg de melding van de bewaking van het park dat op het terrein munitie gevonden was in de omgeving van een van de bungalows. Na onderzoek bleken zich Duitse gasten uit Rahden-Tonnenheide in het huisje te bevinden, die zich van geen kwaad bewust waren. Zij gaven degevraagd aan niet te weten dat een dergelijk wapen in Nederland verboden is. Om die reden heeft de politie het wapen en de munitie, die vrijwillig werden afgestaan, in beslag genomen.

Blerick Vuurwerkoverlast

BLERICK De politie heeft maandagavond rond 21.30 uur een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen waarmee een 16- en een 17-jarige jongen in de Dickenslaan nog bezig waren. Beide jongens staken vuurpijlen af en hadden nog een tiental rotjes, een matje en grondbloemen in hun bezit. Na overleg met hun vader zijn beide jongens voorgdragen voor een strafafdoening via bureau Halt.

Venlo Dronken automobilist

VENLO Een 44-jarige inwoner van Blerick is afgelopen nacht omstreeks 00.45 uur staande gehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijstijl, waarbij hij anderhalf gedeelte van de rijbaan nodig had. Hij reageerde niet op het stopteken van de surveillancewagen, zodat die voor hem moest gaan rijden. De man wilde niet blazen, maar direkt mee naar het bureau om daarna ook snel weer thuis te zijn. Tegen hem is een rijverbod van 12 uur uitgeschreven.

Een 33-jarige Venlonaar is afgelopen nacht om 02.00 uur staande gehouden op de Oscar Woltersstraat, nadat hij met hoge snelheid door Venlo reed. Nadat hij was aangehouden bleek dat de man zonder rijbewijs reed, omdat dit op 6 december bij een eerdere situatie van rijden onder invloed al was ingevorderd. Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich recalcitrant en beledigend ten opzichte van de agenten.Tegen hem is een rijverbod van 5 uur uitgeschreven en er is proces-verbaal opgemaakt.

Swalmen Onder invloed

SWALMEN Een 41-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Swalmen zijn afgelopen nacht om 01.30 uur aangehouden na een aanrijding op de Heide, wegens rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. De auto van het tweetal werd met openstaand portier leeg aangetroffen in een stenen parkje. Even verder stond het tweetal in een portiek, waarna bleek dat beiden betrokken waren bij de aanrijding. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau, waar tegen hen proces-verbaal is opgemaakt.

Haelen Vernieling

HAELEN Een 48-jarige inwoner van Haelen is afgelopen nacht aangehouden voor vernieling van een bankgebouw aan de Roggelseweg. De gewaarschuwde patrouille trof de zich zeer agressief gedragende man om 02.50 uur aan. Hij had inmiddels verschillende vernielingen aan het gebouw aangericht. Hij werd overgebracht naar het bureau in Roermond, waar hij medische verzorging kreeg omdat hij gewond bleek aan zijn hand. Hij werd vervolgens ingesloten en na te zijn gehoord zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt. De zaak zal in het kader van snelrecht worden afgehandeld.

Weert Onder invloed

WEERT Twee inwoners van Weert zijn afgelopen nacht geverbaliseerd voor rijden onder invloed. De 23-jarige Weertenaar die om 02.25 uur werd staande gehouden op de St.Jozefslaan kreeg een rijverbod van 3 uur. Om 03,25 uur werd op de Laurenburg een 39-jarige Weertenaar staande gehouden, die een uur zijn auto moest laten staan. Hij kreeg een boete van 400 gulden in het kader van lik-op-stuk.

Gennep - Vuurwerk

GENNEP Een 31-jarige inwoner van Gennep heeft afgelopen nacht om 00.30 uur een boete van 110 gulden gekregen omdat hij nog doende was vuurwerk af te steken. Een jonge inwoner van Gennep werd doorgestuurd voor een Halt afdoening.