Horses of the Dutch



NABAB DE REVE WINT LAATSTE KWALIFICATIE
Vrijdagavond 29 december 2000 werd in de Nekkerhal in het Belgische Mechelen de laatste kwalificatie voor de finale van de TNT Sires of the World verreden. Het sterke deelnemersveld telde maar liefst 38 hengsten, die allen een gooi deden naar de laatste punten. Het selectieve parcours van Lucien Somers leverde zeven barragekandidaten op. Na een zinderende strijd was het Nabab de Reve (Quidam de Revel x Artichaut) met de Belg Phillipe Lejeune die zich vooraan mocht opstellen in de prijsuitreiking.

De tienjarige, Belgisch gefokte, Nabab de Reve is een zoon van de topvererver Quidam de Revel, die zelf onder andere op de Olympische Spelen van Barcelona hoge ogen gooide. De moeder van Nabab is een dochter van de hengst Artichaut. Voor afgeladen tribunes ontving hij meteen de volle 25 punten voor zij eerste optreden in de TNT Sires of the World 2000/2001. De meeste tegenstand in de barrage kreeg Nabab van TNT Caretano Z (Caretino x Reichsgraf), de leider van het tussenklassement. Met Jos Lansink bleef de voorzichtige bruine foutloos maar kon net niet tippen aan de tijd van de winnaar. Caretano Z heeft een fantastisch seizoen achter de rug. In alle vier de kwalificaties wist hij door te dringen tot de barrage. In Lanaken resulteerde dat in de tweede plaats, in Kiel werd hij winnaar en in Amsterdam zevende. Derde in Mechelen werd de twaalfjarige Leader M van de Zuuthoeve met Joris Vergauwen. Hij was de derde en laatste foutloze barragekandidaat.

De invloed van het BWP was opvallend groot in Mechelen. Van de zeven deelnemers in de barrage waren er vier die het Belgische stamboek vertegenwoordigde. Naast de genoemde Nabab de Reve en Leader M van de Zuuthoeve wisten Ohio van de Padenborre en Millar het basisparcours foutloos af te ronde. Beiden maakten in de barrage een springfout. Voor Millar was Mechelen de derde Sires of the World van het seizoen. In Lanaken verbaasde hij vriend en vijand door op overtuigende wijze de overwinning voor zich op te eisen, in Amsterdam kreeg hij net als in Mechelen een springfout in de barrage. De winnaar van Amsterdam, Lincoln en Albert Zoer, werden in Mechelen zevende, Wim Schroder en Eurocommerce Monaco zesde.


©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer