Gemeente Nieuwegein

Gemeente zoekt naar alternatieve schoolruimte na brand (2 januari)

Tijdens de jaarwisseling is er brand geweest in het scholencomplex aan de Lohingrinhof in Nieuwegein. De basisscholen Toonladder en Vroonestein zijn in het complex gehuisvest. Bij Vroonestein gaat het met name om rookschade. Bij de Toonladder is het dak doorgebrand en zijn lokalen afgebrand. Hierdoor kan dit gebouw niet meer in gebruik worden genomen. De gemeente is op dit moment naarstig op zoek naar oplossingen, zodat zo snel mogelijk na de kerstvakantie de lessen weer kunnen doorgaan.

In Vroonestein is gestart met opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. De water- en roetschade wordt zo snel mogelijk hersteld. Er is één lokaal verloren gegaan. Hiervoor wordt elders in het gebouw een alternatieve ruimte ingericht. Na de kerstvakantie, op 8 januari, is de school weer gebruiksklaar en gaan de lessen dus gewoon door. Voor de Toonladder liggen de zaken anders. Doordat hier meer lokalen zijn afgebrand, kan het gebouw niet meer worden gebruikt. Er moet dus zo snel mogelijk een alternatief gebouw worden gevonden waar de Toonladder kan worden gehuisvest. De gemeente onderzoekt momenteel verschillende opties.
Alles wordt in het werk gesteld om te zorgen dat alle kinderen van de Toonladder zo snel mogelijk weer naar school kunnen. Alle ouders zijn inmiddels telefonisch benaderd. Eind deze week worden ze opnieuw geïnformeerd over de stand van zaken. Omdat ook de hele inventaris van de Toonladder verloren is gegaan, is de gemeente op dit moment samen met de schoolleiding bezig een nieuwe inventaris te regelen. Beide scholen zijn verzekerd voor het gebouw en de basisinventaris. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. De uitkomsten van dit onderzoek zijn nu nog niet bekend.