Gemeente Doetinchem

Gezellige nieuwjaarsbijeenkomst

Het was een gezellige drukte tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, die dinsdagavond 2 januari in het stadhuis is gehouden. Naast de nieuwjaarstoost en de gebruikelijke toespraak van burgemeester Horselenberg zijn er ook nog een aantal prijzen uitgereikt. De Zilveren Walmolen, de promotieprijs ging naar de Catharinastraat. Maart vorig jaar heeft deze straat de Jaarprijs van de Nederlandse Raad van Winkelcentra gewonnen en mocht zij zich de meest geslaagde nieuwe winkelstraat van Nederland noemen. De architect van de Catharinastraat, de heer Jos Westra nam de prijs in ontvangst.

De Walwieken, de aanmoedigingsprijs van 2000 ging naar Musical Producties Gaanderen. In oktober speelde zij de rockopera Jesus Christ Superstar in Amphion. Ruim 2500 toeschouwers zagen de musical. Aan de hele productie deden zon 50 spelers, een orkest van ruim 30 muzikanten en achter de schermen zon 30 personen mee. De prijs en de bijbehorende oorkonde werd uitgereikt aan de hoofdrolspeler Barry Römer.

De sportprijs 2000 ging naar de 20-jarige atleet Bram Som uit Gaanderen voor zijn veelbelovende prestaties. De Gaanderense atleet heeft door zijn deelname aan de Olympische Spelen vorig jaar Gaanderen op de kaart gezet.

De eremedaille die uitgereikt wordt aan mensen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap werd uitgereikt aan Eddie Kappert en Peter Bob Peerenboom. Eddie Kappert trad eind vorig jaar af als voorzitter van de voetbalvereniging DZC. Hij is 22 jaar bestuurslid geweest, waarvan acht jaar als voorzitter. Peerenboom kreeg zijn onderscheiding voor zijn inzet voor de realisatie van de nieuwe kerk in de wijk De Huet.

Tijdens de avond lieten de spelers van Musical Producties Gaanderen nog even horen waarom zij de aanmoedigingsprijs dik verdiend hebben.