Tie Holding NV

TIE EN IBM BRAZILIE SLUITEN SOFTWARE OVEREENKOMST

dinsdag, 2 januari, 2001

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommercebedrijf TIE Holding N.V. (TIE) heeft een software contract in de wacht gesleept van IBM Brazilië. Met de order is een bedrag gemoeid van NLG 1,15 miljoen.

Met het contract kan IBM de door TIE ontwikkelde hoogwaardige B2B eCommerce-software inzetten om alle cliënten uit het netwerk van IBM in Brazilië elektronisch zaken te laten doen. Het contract voorziet er bovendien in dat TIE International, een werkmaatschappij van TIE Holding, ook haar technische expertise en ondersteuning zal leveren.

Het nieuwe contract onderstreept de sterke positie die TIE inneemt in Zuid-Amerika, met duizenden gebruikers van de software van TIE in Brazilië en resellers in Mexico, Columbia, Venezuela, Peru en Argentinië. TIE en IBM werken al vele jaren samen in Zuid-Amerika.

Dick Raman, TIEs President & CEO: Het is bijzonder plezierig om op deze manier de samenwerking met IBM Brazilië voort te zetten. Het verleden heeft bewezen dat we samen een beproefd concept aanbieden. Het nieuwe contract stelt ons in staat om op basis van onze gezamenlijke expertise, bedrijven in Brazilië te helpen om elektronisch zaken te doen, om samen te werken en zo hun efficiency aanzienlijk te verhogen.

Profiel TIE

TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart 2000 genoteerd staan aan de Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen gebruikers snel en efficiënt elektronisch zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBCs) op te zetten biedt TIE kopers en aanbieders in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking (Collaboration). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.