Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 2-01-2001 Persberichten District Kerkrade

Landgraaf; achtervolging
Maandag 1 januari wilde een patrouille om 22.40 uur op de Schoolstraat in Landgraaf een 34-jarige autobestuurder uit Kerkrade controleren. Bij het zien van de politie ging de man er in zijn auto vandoor. Er ontstond een achtervolging door diverse straten waarbij de politie mede in verband met de veiligheid van de overige weggebruikers op een gegeven moment de achtervolging staakte. Korte tijd later werd de auto nu rijdend over Europweg-Zuid gezien en werd een stopteken gegeven. Ook nu trok de bestuurder zich hier niets van aan en er ontstond opnieuw een achtervolging. Tijdens deze rit werd gezien dat de eveneens 34-jarige bijrijder enkele zakjes met daarin naar later bleek amfetamine via het raam naar buiten gooide. Uiteindelijk stopte de bestuurder uit eigener beweging op de Rooseveldstraat. Daar konden beide mannen worden aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De verdachten werden ingesloten.

Landgraaf-Kerkrade; dronken bestuurders
Dinsdag 2 januari controleerde de politie om 02.00 uur op de Hoofdstraat in Landgraaf een 35-jarige autobestuurder uit die plaats. De man bleek gedronken te hebben. De blaastest gaf een promillage aan van 1,58 reden waarom zijn rijbewijs direct ingevorderd werd.

Diezelfde nacht werd om 03.00 uur op de Poststraat in Kerkrade een 24-jarige autobestuurder uit die plaats gecontroleerd. Ook deze man bleek gedronken te hebben. De uitslag van zijn blaastest gaf een promillage aan van 1,43. Ook zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

(Voorlichting district Kerkrade; 045-4002006)