PERSBERICHT

Keywords: economie, internet, nieuwe economie, ilse, startpagina

ISCHA.NL PROBEERT HET OPNIEUW

Rotterdam, 2 januari 2001 De website ischa.nl is vanaf vandaag weer gewoon bereikbaar. Enige weken geleden verdween de site al na een dag omdat deze teveel op ilse.nl zou lijken. Het concept voor de nieuwe ischa.nl is hetzelfde gebleven. Banners ontbreken nog steeds en de surfer kan gewoon via ilse zoeken en gebruik maken van de webgids van ilse. Deze keer is de site echter geheel zelf gebouwd. Dat gaf de ontwikkelaars de mogelijkheid om naast ilse nog zo n vijftien andere zoekmachines op te nemen, zowel voor het zoeken naar webdocumenten als naar software en MP3s.

De komende weken zal ischa.nl zoveel mogelijk bannerloze pagina s in kaart brengen. Op de site worden mensen opgeroepen hun bannerloze pagina aan te melden. Het doel is om de grootste index van bannerloze pagina s te bouwen.

Zo n twee weken geleden werd de eerste versie van ischa.nl gelanceerd, een kloon van ilse.nl maar dan zonder banners. De site verdween echter al binnen een dag, waarna deze werd doorgelinkt naar beursgorilla.nl. Over de plotselinge verdwijning van de kloon stelt één van de initiatiefnemers: "Toen we besloten om de site te verwijderen kwamen we voor de keuze te staan om ischa.nl volledig uit de lucht te halen of deze door te linken naar een andere site. Dan kies je al snel voor één van de sites die je zelf in beheer hebt. We kunnen ons goed voorstellen dat hierdoor de indruk van een reclamestunt is ontstaan."

Adverteren op ischa.nl is niet mogelijk. Zowel banners als betaalde links zijn taboe. Wel geven de makers aan dat er verschillende links zijn opgenomen die voor omzet kunnen zorgen. Bijvoorbeeld een link naar bol.com, die via het affiliate programma loopt. De volgorde van links wordt hierdoor echter niet beïnvloed zoals soms wel het geval is bij het grote startpagina.nl. Daar kunnen tips en topposities door adverteerders worden gekocht, waardoor de objectiviteit van het overzicht nog wel eens op de tweede plaats komt.

MEER INFORMATIE:

Website: http://www.ischa.nl

Email: pers@ischa.nl