Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.40 uur
Rijverbod na drankgebruik

NIEUWEGEIN Nieuwsjaarsochtend rond acht uur werd op de Rijksweg A2 een 21-jarige man uit Oss staandegehouden. Zijn rijgedrag viel op. Na een blaastest op het politiebureau bleek dat de man te veel had gedronken,
1.25 promille. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Met een proces-verbaal werd hij heengezonden.

Getuigenoproep na brand in scholencomplex

NIEUWEGEIN In de nacht van oud- op nieuwjaar is in een scholencomplex van twee basisscholen aan de Lohengrinhof brand gesticht. De brand is veroorzaakt door vuurwerk. In en rondom de school zijn tevens veel vernielingen verricht, ruiten ingegooid en afvalbakken vernield. Bekend is dat veel jeugd zich de laatste dagen van het oudejaar veelvuldig rondom de school ophield. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van de brandstichting in het scholencomplex en verzoekt getuigen contact op te nemen met de afdeling Recherche van het politiebureau in Nieuwegein te bereiken onder telefoon 0900-8844.

Jeugdige daders voor vernieling aangehouden

HOUTEN Nieuwsjaarsdag zijn drie jongens in de leeftijd van 14 en 11 jaar uit Houten aangehouden. De jongens waren vermoedelijk betrokken geweest bij de vernieling van een bijgebouw van een school aan de Glazeniersgilde. Getuigen hadden gezien dat enkele jongens in het pand waren geweest.
Na het horen van de verdachten bleek dat de twee broertjes van 11 en 14 zowel op 31 december als op 1 januari door een vernield raam een hoeveelheid vuurwerk bij de school naar binnen hadden gegooid. De andere 14-jarige jongen bleek na onderzoek niet aan de vernielingen te hebben deelgenomen. Hij had was wel in het pand naar binnen gegaan om van het toilet gebruik te maken.
Via bureau Halt zal een passende straf worden opgelegd.