Interbrew verwerft meerderheidsbelang in brouwerij Rogan

Brussel, 28 december 2000

Interbrew, The World's Local Brewer*, maakte vandaag de acquisitie bekend, via zijn joint venture SUN Interbrew, van een meerderheidsbelang van 81,4% in Rogan, de op één na grootste brouwerij in de Oekraïne.

Dank zij deze acquisitie is Interbrew nu de grootste brouwer in de Oekraïne, met een marktaandeel van 34%.

De transactie werd goedgekeurd door het Oekraïense Anti-monopoliecomité, op voorwaarde van het verkopen van de brouwerij Krym (Simferopol) tegen 31 december 2001.

"Wij zijn blij met deze overname, die onze positie in Oost-Europa versterkt" aldus Hugo Powell, CEO van Interbrew. "Wij richten onze aandacht op specifieke regio's waar wij een sterke positie kunnen uitbouwen en kwaliteit als een hefboom kunnen benutten in de ontwikkeling van onze activiteiten".

Interbrew - The World's Local Brewer* Interbrew is qua volume de tweede grootste brouwer ter wereld. De onderneming heeft haar hoofdzetel in België en stelt wereldwijd ruim 38.000 mensen tewerk. Interbrew, The World's Local Brewer®, is vastbesloten om zijn internationale positie en ambities te combineren met het versterken van zijn lokale merken. De kracht van het assortiment schuilt in de combinatie van sterke lokale merken, vaak marktleiders, met wereldmerken als Stella Artois®, Hoegaarden®, Leffe® en Bass®. De bieren van Interbrew worden verkocht in meer dan 110 landen. Bezoek Interbrew op de website van de onderneming www.interbrew.com en op de commerciële website www.beer.com .