Politiebericht Flevoland: district Noord 2-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Woningbrand URK De brandweer moest gistermiddag uitrukken naar een woningbrand in wijk 3. Toen het vuur ontstond in de bergruimte waar de wasdroger stond, waren de bewoners niet thuis. Buren zagen rook en waarschuwden de brandweer die met twee eenheden uitrukte en het vuur heeft geblust. De ruimte waar de droger stond liep brandschade op; de rest van de woning heeft rook- en waterschade opgelopen. De bewoners hebben onderdak gevonden bij familie.

Dak stort in
DRONTEN Vermoedelijk door het gewicht van de smeltende sneeuw en de regen is gisteravond het dak van een garagebedrijf aan de Linge gedeeltelijk ingestort. De brandweer heeft het dak ondersteund om meer waterschade aan het pand te voorkomen. De auto(s uit de showroom zijn elders gestald. Gevreesd wordt dat de situatie niet meer te herstellen is en het hele pand gesloopt moet worden. De hoogte van de schade is onbekend.

Openbare dronkenschap
LELYSTAD Gisterochtend vroeg heeft de politie een 40-jarige Lelystedeling aangehouden die onder invloed op de Gordiaandreef liep. De man volgde de aanwijzingen van de agenten om op het fietspad te gaan lopen niet op, is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. `s Middags is hij na verhoor met een bekeuring heengezonden.