Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Aanleg fietsvoorzieningen Nieboerweg

Door het vrij natte weer en onvoorziene omstandigheden met kabels en leidingen kon de derde fase voor de aanleg van fietsvoorzieningen aan de Nieboerweg niet meer in het jaar 2000 worden afgerond. Daarom worden de werkzaamheden van fase drie hervat op maandag 8 januari a.s. Tegelijkertijd start dan de vierde fase aan de Nieboerweg op het gedeelte tussen de Duivelandsestraat en de Dr. van Welylaan. Daarnaast is een zesde fase aan het project toegevoegd. Dit betreft het gedeelte Nieboerweg tussen de Sijzenlaan en de Sportlaan en de Goudenregenstraat tussen de Sportlaan en de Segbroeklaan. De werkzaamheden van het totale project duren tot half maart 2001.

Derde fase

De derde fase is het gedeelte van de Duivelandsestraat, tussen de Nieboerweg en de Tholensestraat. Aan de noordzijde ter hoogte van de duinstrook verlegt de gemeente het trottoir. Ook komt hier een tramhalte met vrijliggend fietspad. Tijdens deze werkzaamheden wordt de Duivelandsestraat voor het verkeer richting Duindorp afgesloten. Deze richting blijft ook gedurende de werkzaamheden in de vierde fase afgesloten.Bestemmingsverkeer voor Duindorp moet gebruik maken van de Tesselsestraat. De uitstaphalte van de tram wordt hier gedurende twee weken opgeheven. Passagiers kunnen uitstappen bij het eindpunt van lijn 12, keerlus Wieringsestraat.

Vierde fase

Op het deel van de Nieboerweg tussen de Duivelandsestraat en de Dr. van Welylaan komen fietsstroken en twee tramhaltes met vrijliggende fietspaden. Het verkeer richting de Segbroeklaan vindt tijdens deze vierde fase altijd doorgang. Richting Scheveningen wordt het verkeer omgeleid via de Segbroeklaan of de Sportlaan en de Houtrustweg. Ter hoogte van de Dr. van Welylaan wordt een inrijverbod ingesteld. Op 8 januari starten de werkzaamheden aan de zijde van de Bosjes van Poot. Ongeveer twee weken later wordt de andere zijde uitgevoerd.

Op de plaats van de aan te leggen tramhalte komen tijdelijke verkeerslichten om de doorgang van het verkeer en de tram te regelen. Het fietsverkeer wordt over het trottoir geleid. De werkzaamheden in deze fase duren ongeveer vijf weken.

Fasering
De werkzaamheden aan de Nieboerweg zijn in de volgende fases verdeeld:

fase 1: gedeelte Houtrustweg - Vlielandsestraat (afgerond)

fase 2: gedeelte Vlielandsestraat - Duivelandsestraat (afgerond)

fase 3: Duivelandsestraat tussen de Nieboerweg en de Tholensestraat (vervolg werkzaamheden 8 januari 2001)

fase 4: gedeelte Duivelandsestraat - Dr. van Welylaan (start werkzaamheden 8 januari 2001)

fase 5: gedeelte Dr. van Welylaan - Sijzenlaan (gelijk met fase 1 uitgevoerd, inmiddels afgerond)

fase 6: gedeelte Sijzenlaan - Sportlaan en de Goudenregenstraat tussen de Sportlaan en de Segbroeklaan (start werkzaamheden 15 januari 2001)

Fietsplan
De aanleg van fietspaden en fietsstroken aan de Nieboerweg is een project uit het fietsplan 'Fiets Voorop!'. Dit fietsplan beschrijft een aantal maatregelen voor het bevorderen van het fietsgebruik, zowel voor de rijdende fiets als voor het stallen van de fiets.

Klik hier voor meer informatie over 'Fiets Voorop!': http://www.denhaag.nl/smartsite.asp?id=2789


last update: 2 januari 2001 ;pag.: 5431; auteur: 112 2 januari 2001
- pag. 5431 - 112