Zwitserse post wil grootste virtuele winkelcentrum opzetten Software AG's Tamino basis van Zwitserlands grootste portal Culemborg / Bern, 01/02/2001
? Met www.yellowworld.ch is de Zwitserse post van plan het 's lands grootste virtuele winkelcentrum op te zetten. Zij breiden hiermee hun traditionele vakgebied uit tot de nieuwe economie, waar yellowworld toegang gaat bieden aan driehonderd verschillende winkels. Tamino, de XML database van Software AG functioneert hierbij als centrale informatieverstrekker. Deze zorgt voor een allesomvattende integratie van bestaande webwinkels en biedt een zeer snelle zoekfunctie voor het gehele aanbod van mogelijkheden.

Onder toenemende concurrentiedruk en verlies van het monopolie op de postbezorging, heeft de Zwitserse post gekozen voor uitbreiding van activiteiten richting nieuwe economie. Met yellowworld willen zij een nieuwe marktplaats creëren en daarmee de grootste Zwitserse e-marktpartij worden, volgens Jean-Pierre Streich, CEO van yellowworld AG, de nieuwe dienstentak van Swiss Post.

Yellowworlds virtuele winkelpromenade 'yellowmail' biedt toegang tot bestaande webwinkels alsmede een uitgebreide zoekfunctie over al deze winkels heen. De basis daarvan is het Tamino XML platform van Software AG. Hiermee maakt yellowworld het aanbod van alle webwinkels, die vaak op verschillende soorten databases zijn gebouwd, voor bezoekers toegankelijk maken via één service point. Tamino integreert de verschillende shops, maakt ze als één geheel toegankelijk en veraangenaamd de winkelervaring via snel werkende zoekopdrachten.

END
Over het Tamino-platform
Het Tamino-platform bestaat uit de Tamino XML-database en de tools:
- Tamino X-Node, die de verbinding met bestaande relationele gegevensbronnen legt;

- Tamino X-Bridge, waarmee toepassingen door middel van XML worden geïntegreerd; en

- Tamino X-Studio, een Java-omgeving voor de ontwikkeling van toepassingen. Tamino is de eerste database waarin XML-gegevens in hun oorspronkelijke vorm kunnen worden bewaard. Dat maakt Tamino wezenlijk sneller dan traditionele databases.
Over Software AG, the XML company (www.softwareag.nl) Software AG is de grootste Europese producent van systeemsoftware en een belangrijke leverancier van technologie voor e-business en gegevensbeheer. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich op ontwikkeling van XML-producten voor het internet-toepassingen. Software AG heeft ruim 2.600 medewerkers, behaalde in 1999 een omzet van 366 miljoen euro en is vertegenwoordigd in meer dan 60 landen. De organisatie sloot partnerships en distributieovereenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en SCO en met jonge IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Instranet. De producten van Software AG beheren centrale informaticaprocessen bij duizenden klanten, als Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, Dresdner Bank AG, BP en VIAG Interkom. Software AG maakt deel uit van de MDAX en staat genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt met identificatienummer 724260 / SOWG.F. De hoofdvestiging is in het Duitse Darmstadt.
Software AG, Peggy Kruin, De Raaf 13, 4102 DG Culemborg
Telefoon: (0345) 5444141, fax: (0345) 544144, e-mail:
Peggy.Kruin@softwareag.com
Journalisten
NewsEngine PR Nederland, Co Gersen, Paasheuvelweg 26, 1105 BJ Amsterdam.
Telefoon: (020) 5672170, fax (020) 567 2177, e-mail:
co.gersen@newsenginepr.com
Ref.:SAGN0010-C4E1A