Horses of the Dutch



Achtvoudig Nederlands kampioen Jos Lansink wordt Belg

Het was reeds een tijdje bekend dat Leon Melchior al zijn concourspaarden in België heeft ingescheven, Studbook Zangersheide zijn Belgische erkenning van de Minister van Landbouw kreeg, gevestigd is in België en dochter Judy-Anne met haar ponys ook voor België aan internationale wedstrijden deelneemt. Alle jonge sportpaarden worden tevens door Belgische ruiters gereden in België.

Tijdens de 20ste Internationale Jumping Mechelen Memorial Eric Wauters werd na de rit van Jos Lansink in de Grote Prijs van Vlaanderen, tellend voor de Worldcup, omgeroepen dat ook Jos Lansink in de kortste keren de Belgische nationaliteit wil aannemen. De achtvoudige Nederlandse kampioen, winnaar van de finale van de Worldcup en winnaar van ontelbare Grand Prix kreeg van de achtduizend aanwezigen in de Mechelse Nekkerhal een staande ovatie. Naast Ludo Philippaerts heeft het Belgische team met Jos Lansink over enkele maanden een sterk fundament om een team op te bouwen.
In 1977 won de Nederlander Johan Heins met Seven Valleys Z in Wenen de individuele Europese titel en het Nederlandse team de Nations Cup na een heel lange periode waarin de Oranje-springruiters niets betekenden. Zorgt Zangersheide bijna een kwart eeuw later voor die stunt langs de andere kant van de grens?

© FP



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer