Volksunie

Burgemeester-regeringscommissaris Willockx geeft eigen regering veeg uit de pan! (02/01/01)

Burgemeester Willockx deelt vanavond aan zijn gemeenteraad mee dat hij het niet fraai vindt dat de federale regering allerlei kadootjes uitdeelt aan de bevolking maar tegelijkertijd de gemeentefinanciƫn in het gedrang brengt. Van een mooi staaltje politiek opportunisme gesproken!!!
Deze uitspraken zijn natuurlijk totaal ongeloofwaardig voor iemand die reeds meer dan 1,5 jaar deel uitmaakt van de uitvoerende macht en dus medeverantwoordelijk is voor de beslissingen ivm de belastinghervorming en de politiehervorming. Deontologisch is het nog minder correct dat Willockx op dit ogenblik de functie van Regeringscommissaris en Burgemeester cumuleert!

Al maanden wordt diezelfde kritiek geuit door o.a. VVSG, de VU en andere partijen; Willockx neemt deze terechte bezwaren nu klakkeloos over. Beschikt Willockx over nieuwe informatie of getuigt dit van wantrouwen in zijn eigen Regering? Wij vermoeden dat het dit laatste is vermits Minister Duquesne enkele weken geleden nog alle kritiek van de oppositie van tafel veegde als zijnde opbod en volksbedrog. Zal Premier Verhofstadt optreden tegen zijn regeringscommissaris waarvoor hij politiek verantwoordelijk is?

Zullen de SP en de SP-Ministers de kritiek ondersteunen en zal de noodkreet van vele Vlaamse gemeenten eindelijk ernstig genomen worden of gunt men Burgemeester Willockx een circusnummertje bij zijn `blijde intrede' in Sint-Niklaas?

Auteur:
VU&ID-Kamerfractie
Frieda Brepoels, fractievoorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Frieda Brepoels
Telefoon: 011/ 23.30.59
Fax: 011/ 23.31.70
E-post: frieda.brepoels@volksunie.be