Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 3 januari 2001
Inbraak in twee woningen Leimuiden Op dinsdag 2 januari werd tussen middernacht en de vroege morgen ingebroken in twee woningen aan de Meerewijck. Om binnen te komen werd eerst een gaatje in de raamsponning geboord waarna de inbrekers bij het hefboompje van het raam konden. Vooralsnog worden uit de woning credit-cards, geld, computer-apparatuur en mobiele-telefoons vermist.

Inbraak in woning Leiden
Op dinsdag 2 januari werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Oranjegracht. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een deur van de woning. Vooralsnog wordt een video-recorder vermist.

Mishandeling Voorschoten
Op dinsdag 2 januari rond 22.00 uur werd een 18-jarige Leidenaar in een uitgaansgelegenheid aan het Planciusplantsoen mishandeld door twee nog onbekende personen. De Leidenaar kreeg het aan de stok met de twee over opmerkingen die hij gedaan zou hebben aan het adres van één van hen. Vervolgens werd hij vastgepakt en liep hij enkele klappen op. Daarna trokken ze de Leidenaar naar buiten toe. Buiten stapten de twee onbekenden in een auto en probeerden tot twee maal toe op hem in te rijden. Dit lukte niet omdat de Leidenaar achter paaltjes stond. De onbekenden reden toen weg.

Automobiliste rijdt tegen gesloten slagboom aan Zwammerdam
Een 49-jarige automobiliste uit Haastrecht reed dinsdag 2 januari rond 13.25 uur tegen een gesloten slagboom aan van de Steekterbrug. Zij liep daarbij mogelijk nekletsel op. Zij is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda. De vrouw verklaarde de gesloten boom niet opgemerkt te hebben door een verblindende zon.

Brand in timmerfabriek Alphen aan den Rijn Op dinsdag 2 januari ontstond rond 14.20 uur brand in een opslagruimte van houtzaagsel van een timmerfabriek aan de Ondernemingsweg. De brandweer bestreed de brand. De politie vermoed dat de brand is ontstaan door broei van of een gloeiende houtsnipper in het houtzaagsel.

Diefstal telefoon Gouda Van een 36 jarige man uit Gouda is maandag 1 januari omstreeks 18.00 uur zijn telefoon gestolen. De man liep over de Kleiwegstraat en belde op dat moment met zijn mobiele telefoon. Hij verklaart dat opeens drie jongeren voor hem stonden die hem een trap gaven en hem zijn telefoon afhandig maakten. Ze vertrokken in de richting van de Nieuwehaven. De man heeft dinsdag aangifte gedaan.

Politie pakt inbrekers Ouderkerk aan den Ijssel Dank zij een goed oplettende getuige kon de politie op woensdag 3 januari rond 03.00 uur twee inbrekers inrekenen. De inbrekers hadden net ingebroken in een drogisterij in het winkelcentrum aan de Aebrecht van Naaldwijklaan. De gestolen waar hadden de twee net in twee vluchtauto's gelegd toen de politie verscheen. Een achtervolging te voet ging aan de aanhouding van de twee vooraf. Beiden, een 25-jarige en een 26-jarige Joegoslaaf, zijn ingesloten. In de auto's trof de politie nog meer waar aan die vermoedelijk van een andere inbraak afkomstig was.