Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmorgen
09:35 woensdag 3 januari 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156


* Ongeval met letsel

NIEUW RODEN Gisteravond werd op de T-kruising Dorpsstraat Terheylsterweg, een 17-jarige voetgangster uit Nieuw Roden aangereden door een 68-jarige automobilist, eveneens uit deze woonplaats. De voetgangster kwam vanuit de richting Roden over het trottoir van de Dorpsstraat en stak de Terheylsterweg over. De automobilist kwam vanaf de Dorpsstraat vanuit de richting Zevenhuizen en wilde linksaf slaan de Terheylsterweg op. Vanaf de Terheylsterweg kwam een auto, die linksaf de Dorpsstraat insloeg. Hierdoor hebben vermoedelijk de automobilist en voetganger elkaar niet gezien, waardoor de voetgangster op de auto liep en met een smak op het wegdek viel. Ze is, vermoedelijk met een hersenschudding en een flinke bult, overgebracht naar het Martiniziekenhuis.


* Diefstal auto

HOOGEVEEN Op 1 januari 2001, deed een 26-jarige bewoner van de Rietgans aangifte van diefstal uit zijn woning. Hierbij waren verschillende autosleutels en andere goederen ontvreemd. Tevens waren er kopieën weggenomen van een blauwe Daihatsu Valera. Op dinsdag 2 januari 2001, omstreeks 19.15 uur, keek de man uit zijn woning naar de schuin tegenoverliggende parkeerplaats of zijn auto er nog stond. De auto stond op dat moment nog steeds geparkeerd. Omstreeks 19.45 uur keek de man opnieuw naar de parkeerplaats. Hierop zag hij dat zijn auto was weggenomen. Omstreeks 22.50 uur, kwam er een melding binnen dat de ontvreemde auto achter een supermarkt aan de Grote Beer op de parkeerplaats stond. De auto zal nog op sporen worden onderzocht.


* Inbraak in café

EMMEN Gisteren heeft men, tussen 11.00 uur en 15.15 uur, een gokkast, staande in een café aan de Sandurdreef, opengebroken. Vermoedelijk is men via de tussendeur het café binnengekomen. In het café werd van de gokkast het deurtje van de geldlade verwijderd. Vervolgens werden de drie geldpijpen, F 5,- F 2,50 en F 1,- eruit gehaald. Deze werden in de omgeving teruggevonden. In de pijpen zat een bedrag van vermoedelijk ruim F 450,-. Verder werd een op de bar staande fles likeur weggenomen, waarde ongeveer F 35,-.


* Diefstal uit winkel

RODEN Deed gisteravond een 21-jarige werkneemster van een winkel aan de Albertsbaan aangifte van diefstal van een Sony Playstation 2. Deze stond in de zaak midden in de winkel op een verhoging en was met een nylondraadje vastgemaakt. Omdat de inventarisatie sneller klaar was dan verwacht, werd de winkel om ongeveer 15.30 uur nog even geopend. Rond 16.00 uur zag de werkneemster dat de Playstation weggenomen was. De spelcomputer zat nog in de originele verpakking. De Playstation heeft een waarde van ongeveer F 1150,-.


* Vernieling

EMMEN Gisteravond hebben onbekenden een grote kei (voetbalgrootte) door een van de ruiten van een woonkamer, van een 67-jarige man wonende aan de Eikenweg, gegooid. De bewoner zat op dat moment achter deze ruit en had de kei bijna op zijn hoofd gekregen. Hij heeft nog wel jongens weg zien rennen, maar wist niet wie de dader was. Totale schade is onbekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe