Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.50 uur
Brand bij dierenwinkel

UTRECHT Dinsdagavond kwam aan de balie van het politiebureau aan de Marco Polo een man die vertelde dat er een container tegen de gevel van een dierenwinkel aan het Van Starkenborghof in de brand stond.

De politie waarschuwde direct de brandweer en ging ter plaatse. Bij de winkel trof de politie een brandende container aan. De brandweer was reeds bezig de dieren uit de winkel te halen. De dieren werden door een dierenambulance opgevangen en ondergebracht. De brandweer heeft de brand geblust.

Op dit moment is het nog niet bekend of er dieren door verstikking omgekomen zijn. De politie sluit brandstichting niet uit.

Krakers aangehouden

UTRECHT Bij het Oude bureau Tolsteeg aan de Tolsteegbrug heeft dinsdagavond een groep krakers geprobeerd het oude politiebureau te bezetten. De politie was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de krakers het pand in gingen.

Ter plaatse werd de politie door de krakers bekogeld met verfbommen en andere materialen. De politie heeft in totaal tien verdachten aangehouden.

Vier winkeldieven aangehouden

UTRECHT Een agent in burger surveilleerde dinsdagmiddag over de Steenweg. Voor hem liep een groep jongens die ter hoogte van een boekenwinkel een aantal boeken uit een bak pakten en zonder deze af te rekenen wegliepen

Samen met twee toezichthouders wist de agent de jongens Achter Clarenburg staande te houden. Uiteindelijk werden vier jongens drie van 13 en een van 14 allen uit Utrecht meegenomen naar het bureau.

Aanhouding computerdiefjes

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag 1 januari rond twaalf uur vier jongens op de Peetersdreef aangehouden. Buurtbewoners hadden de kinderen (12, 14, 14 en 15 jaar) met een winkelwagentje met computerapparatuur zien lopen en waarschuwde de politie omdat zij de zaak niet vertrouwden.

De jongens bekenden na hun aanhouding dat zij de computerapparatuur eerder die dag uit een bedrijf aan de onaudreef hadden gestolen.

Snelheidscontrole
UTRECHT Op de Marnixlaan heeft de politie dinsdagochtend een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen kwart over tien en kwart voor elf werden 461 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 46 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. Op de Marnixlaan geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.