Gemeente Ede

Geef wijzigingen voor hondenbelasting tijdig door

Als u in 2000 een aanslag voor de hondenbelasting heeft ontvangen, dan krijgt u die in 2001 ook. Behalve als er zich een wijziging (aanschaf of overlijden) heeft voorgedaan die u nog niet heeft doorgegeven aan de afdeling Belastingen. Geef die wijziging dan door voor vrijdag 19 januari 2001. Als u geen wijzigingen doorgeeft, gaan wij ervan uit dat de situatie gelijk is aan 2000.

Wijzigingen melden
De komende veertien dagen kunt u wijzigingen in het aantal honden (meer of minder) nog melden bij de afdeling Belastingen. Wijzigingen die zijn opgetreden in de loop van 2000 (aanschaf of overlijden van een hond) kunt u nu ook nog doorgeven. Ook degenen die in 2000 in de gemeente Ede zijn komen wonen en in het bezit zijn van een hond dienen daarvan - voorzover dit nog niet is gebeurd - opgave te doen. Het aangiftebiljet of afmeldingformulier voor uw hond kunt u telefonisch opvragen bij één van de medewerkers van de afdeling Belastingen, tel. 68 04 16, of via e-mail: info@ede.nl . Schrijven kan natuurlijk ook. Het adres is: Hoofdafdeling Burgerzaken en Belastingen, Postbus 9022, 6710 HK EDE. Uiteraard kunt u daar ook terecht met uw vragen over de honden-belasting.

Steekproeven
De gemeente zal - net als voorgaande jaren - steekproefsgewijs ook in 2001 weer een huis-aan-huis controle uitvoeren. Als dan geconstateerd wordt dat u in het bezit bent van een hond, waarvan de gemeente geen kennis heeft, dan kan dat leiden tot verhoging van het belasting-bedrag en/of een geldboete.

Tarieven
De tarieven voor de hondenbelasting 2001 zijn: 127,20 per jaar voor de eerste hond;
189,60 per jaar voor elke volgende hond van dezelfde houder. Kennelhouders betalen
458,40 per jaar.



Ede, 3 januari 2001