Politiebericht Groningen: Diverse 3-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 3 januari 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Ter Apel: man komt om bij ongeval
Een 24-jarige inwoner van Ter Apel is gistermiddag omgekomen bij een verkeersongeval op de Westerstraat in zijn woonplaats waarbij het slachtoffer met zijn auto in het naastgelegen kanaal terecht is gekomen. De man werd door een wachtmeester van de marechaussee, een aanwonende en een voorbijganger uit de auto gehaald, die op dat moment op de kop in het kanaal lag, nagenoeg geheel onder water. Langdurige reanimatiepogingen daarna hebben helaas niet het gewenste resultaat opgeleverd. De man is kort na aankomst in het ziekenhuis overleden. Het ongeval gebeurde tijdens een inhaalmanoeuvre. Het slachtoffer kwam vanuit de richting Nieuw Weerdinge en reed in de richting Ter Apel. Ter hoogte van een ter plaatse gelegen garagebedrijf wilde hij een voorganger links inhalen. Toen hij op de linkerweghelft reed zag hij kennelijk vanuit tegengestelde richting een auto naderen. Vermoedelijk is hij toen bij het afremmen en het uitwijken in de problemen gekomen, waarna de auto via een boomstronk in het rechts naast de weg gelegen kanaal terechtkwam. Omdat een surveillance van de Koninklijke Marechaussee in de buurt was is deze direct ter plaatse gegaan. Tevens werd assistentie verleend door de brandweer van ter Apel, een duikploeg van de brandweer uit Emmen en het crashteam van het ZTM. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Zaagmuldersweg in Groningen zijn gistermorgen 510 voertuigen gecontroleerd op snelheid Daarvan reden er 40 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Groningen: vechtersbazen aangehouden
Op de Grote Markt in Groningen zijn vannacht vijf vechtersbazen aangehouden die elkaar diverse klappen toedienden op het moment dat de politie probeerde de zaak te sussen. De hulp van de politie was ingeroepen omdat de vier met elkaar aan het vechten waren. Tevens zou een van hun gebruik maken van pepperspray of traangas. Toen de politie arriveerde hielden ze zich eventjes rustig, maar meteen daarna begonnen ze weer op elkaar in te slaan. De aanleiding van de vechtpartij werd niet geheel duidelijk. Voor nader onderzoek en om de rust ter plaatse te laten terugkeren werden de mannen ingesloten. De jongemannen variëren in leeftijd tussen de 19 en 22 jaar en waren afkomstig uit de stad.

Groningen: vandalen aangehouden
Een drietalinwoners van Groningen (18, 22 en 22 jaar) is vannacht aangehouden, nadat ze op de Grote Markt in Groningen een aantal fietsen hadden gesloopt. Onder meer smeten ze enkele fietsen tegen gevels van aanliggende panden en stonden ze erop te stampen. Een fiets werd op een afdakje van een winkel gegooid. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.>

Groningen: fietser onder invloed
Een 20-jarige fietser uit Groningen is vannacht op de Goudlaan in Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij slingerde en botste tegen een geparkeerd staande auto. Aan het politiebureau bleek dat hij ongeveer 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Usquert: dronken Duitser
Een 22-jarige Duitser uit Lenzen is vannacht op de Streeksterweg in Usquert aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie trof de auto van de man aan in de berm van de weg tot de assen in de modder. Hij was juist op zoek naar een boer in de omgeving die de auto uit de berm kon trekken. Daarbij liep hij onderweg in een diepe sloot, waardoor hij tot de nek toe nat was geworden en met modder besmeurd. De politie nam de man voor nader onderzoek mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij ongeveer 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. In overleg met de Officier van Justitie werd vastgesteld dat hij 2350 gulden boete moest betalen. Zijn auto is voorlopig gestald aan het politiebureau. Tegen contante betaling van de boet, kan hij de auto in de loop van de dag weer ophalen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 5995010