Gemeente Ede

Kloppend hart

Het eerste jaar van het nieuwe millennium, het bijzondere jaar 2000, zit er weer op. Alweer zijn er 366 dagen voorbij gegaan. Dagen waarin hard is gewerkt en veel is gedaan om alle plannen in Ede te realiseren.

In Kernhem hebben de eerst bewoners kerstfeest gevierd in hun nieuwe woning. Het hoogste punt is bereikt van het nieuwe hart in het centrum van Ede stad. Het ziekenhuis De Gelderse Vallei opende in september haar deuren. Voortaan kunnen we allemaal, Edenaren en de bewoners in de regio, rekenen op professionele zorg in een gloednieuw en hypermodern ziekenhuis. De A30 wordt de komende jaren verder doorgetrokken, waardoor Ede in de toekomst nog beter bereikbaar zal zijn. Het dubbelviaduct bij de Stadspoort over de A12 wordt gebouwd. Bennekom is flink opgeknapt, de andere dorpen volgen. Ons schitterende buitengebied groeit in kwaliteit.

Maar er waren ook zorgen. Problemen bijvoorbeeld over de toekomstige Hoge Snelheids Lijn. Samen met u, de inwoners van Ede, hebben wij bij de minister aangedrongen om toch voor onze eigen Edese variant te kiezen. Een oplossing die voor Ede beter is dan wat de Minister voor ogen heeft. Onze Edese variant betekent veiligheid en minder overlast voor de inwoners. Het noordelijk- en zuidelijk deel van Ede gaan beter op elkaar aansluiten. Ook in het nieuwe jaar blijven wij voor de Edese variant pleiten.

Een nieuw jaar markeert een nieuw begin. Zodra we de drempel overstappen naar het nieuwe jaar kijken we niet alleen achterom maar ook vooruit. Goede voornemens, nieuwe plannen, grote verwachtingen. En die hebben we genoeg. In het najaar is het nieuwe culturele centrum Cultura gereed. Cultura wordt een bron van kunst en cultuur. Maar het wordt ook een plek waar de inwoners van Ede elkaar kunnen ontmoeten. In september nodigen wij u uit om tijdens de feestelijke openingsdagen een kijkje te komen nemen.

Betrokkenheid, daar gaat het om in het nieuwe jaar. Betrokken zijn bij de inwoners van Ede. Voortdurend blijven werken aan een goed en veilig woonklimaat. Voortdurend aandacht houden voor de prachtige natuur die ons in Ede omringt. Ede is en blijft bijzonder. Aan de ene kant de natuur naast de deur en aan de andere kant straks een winkelcentrum met allure. Betrokkenheid bereik je ook door met elkaar in gesprek te blijven, door goed naar elkaar te luisteren. Oog hebben voor elkaars problemen en wensen. En daarom zullen wij elkaar ook in het nieuwe jaar weer ontmoeten tijdens bijeenkomsten in uw eigen woonomgeving.

Betrokkenheid vergroot je eveneens door open te zijn en elkaar te informeren. In 2001 blijven we werken aan de digitale informatievoorziening. Via onze site www.ede.nl op internet, willen wij u het komende jaar sneller en beter kunnen informeren. Snelheid en bereikbaarheid zijn voor het gemeentebestuur belangrijke onderwerpen. Want Ede heeft hart voor de klant, hart voor u. Daarom staan ook in 2001 alle medewerkers van de gemeente klaar om u van dienst te kunnen zijn.

Het gemeentebestuur van Ede wenst u een voorspoedig 2001 toe.

Burgemeester mr. W. Blanken



Ede, 3 januari 2001