Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 10.15 uur
Aanrijding met gestolen snorfiets

MAARSSEN - Gisterenavond omstreeks 22.00 uur werd de politie naar de wijk Duivenkamp gezonden, waar een aanrijding zou hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en een snorfiets. Ter plaatse bleek dat de bestuurster van de personenauto, een veertig jarige vrouw uit Maarssen, tijdens het voorsorteren van achteren was aangereden door de bestuurder van een snorfiets. Deze bestuurder, eveneens afkomstig uit Maarssen, bleek pas vijftien jaar te zijn en niet in het bezit van een bromfietscertificaat.
Na onderzoek bleek de snorfiets niet verzekerd en afkomstig te zijn van diefstal. De knaap is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar zal hij nader worden gehoord en zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aktie Niets erin, niets eruit

WOERDEN Op het parkeerterrein aan de Wagenstraat heeft de politie gisterenmiddag omstreeks 16.00 uur alle 54 personenautos gecontroleerd. De controle richtte zich op het afsluiten van de auto, maar ook op het zichtbaar achterlaten van losse goederen. Het uiteindelijke resultaat was dat zes voertuigen niet bleken te zijn afgesloten. In 27 voertuigen lagen diverse goederen, zoals zonnebrillen, CDs, tassen en autoradios direct voor het grijpen. De niet afgesloten voertuigen werden door de collegas alsnog afgesloten. Voor zover van toepassing werden de diverse voertuigen voorzien van een waarschuwingsbriefje.

Onwel wording na gebruik drugs en alcohol.

MIJDRECHT Een 25-jarige bewoner uit Mijdrecht werd gisterenmiddag op de Nijverheidsweg onwel, nabij de feesttent die er tijdens de jaarwisseling voor de jeugd heeft gestaan. De ter plaatse gekomen politie waarschuwde onmiddellijk een ambulance. Na een gesprek met de jongeman bleek dat hij naast het gebruik van vele glazen bier, eveneens cocaïne had gebruikt.
Het ambulancepersoneel constateerde bij het slachtoffer een hartritmestoornis en vond het nodig dat hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. De man probeerde te ontvluchten en weigerde uiteindelijk mee te gaan. De politie zal in het kader van nazorg contact met de man houden.

Verkeerscontroles

MONTFOORT Gisterenmiddag heeft de politie op diverse locaties snelheidscontroles gehouden. Tussen half tien en half elf werden op de M.A. Reinaldaweg 395 motorvoertuigen gecontroleerd. De toegestane snelheid van 80 km p/u werd door 31 bestuurders overschreden en zullen hiervoor een proces-verbaal ontvangen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km p/u.

Op de Willeskop werden tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf 361 automobilisten gecontroleerd. Daar werd de toegestane snelheid door slechts zes bestuurders overtreden, waarbij de hoogst gemeten snelheid 111 km p/u bedroeg.