KAMER VAN KOOPHANDEL UTRECHT

Future Green wint Internationale Handelsprijs

Extra criterium: 'maatschappelijk verantwoord ondernemen'

Future Green Office Products B.V. uit Mijdrecht heeft de Internationale Handelsprijs 2000 van de Kamer van Koophandel Utrecht gewonnen. Dit bedrijf zamelt lege cartridges uit printers in via diverse winkelketens en o.a. via tennisverenigingen en de Zeehondencrèche Pieterburen. Weer gevuld en getest (o.a. in Hongarije) worden de cartridges in een aantal Europese landen opnieuw verkocht. De jury kwam tot de slotsom dat 'het tweede leven van de inkjet cartridges op de internationale markt een prestatie van formaat is.'

De Internationale Handelsprijs van de KvK Utrecht is ingesteld in 1986 en wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat een aansprekende prestatie heeft geleverd op het gebied van de internationale handel in de regio Utrecht. Dit jaar was als extra criterium 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' toegevoegd.
De prijs werd vanochtend uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Utrechtse Kamer van Koophandel in het Beatrix Theater van de Jaarbeurs.
De overige genomineerden waren:

- BluePrint Automation uit Woerden, een fabrikant van op maat ontworpen automatische verpakkingssystemen voor de export.
- Stichting Max Havelaar uit Utrecht die met een keurmerk duidelijk maakt dat koffie, thee en sinds kort ook sinaasappelsap een eerlijke prijs opleveren voor de aangesloten boeren in ontwikkelingslanden.
- Cervix Elementa uit Driebergen, een in Oost-Europa actief wervings- en selectiebureau voor medisch personeel dat een deel van de verdiensten van de uitzendkrachten terugstort voor goede doelen in het land waar het personeel wordt geworven.

- De Sluis Groep uit Woerden, een sociale werkplaats waar minder-validen producten (o.a. huishoudtrappen) maken die hun weg vinden door heel Europa.

- Eaton Automotive uit Montfoort, een bedrijf dat veel aandacht besteed aan het voorkomen van energie- en grondstofverspilling en dat 100% van haar omzet weet te exporteren.

- Machinehandel Lekkerkerker uit Lopik, een onderneming die met gebruikte of nieuwe machines kleinere melkproducenten in staat stelt zuivelproducten te produceren om daarmee een sterkere positie te veroveren in ontwikkelingslanden.