Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 3-01-2001
1ePersbericht3januari2001


Politieberichten

Eindhoven: Minder zakkenrollerij in feestmaand
In december zijn aanmerkelijk minder binnenstadbezoekers het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Er deden 44 personen aangifte. Dat waren er in december 1999 nog 64, een vermindering van 31%. Van deze 44 diefstallen zijn er 27 gepleegd in het winkelgebied (in 1999: 38 is 29%) Van de 27 gevallen in het winkelgebied gebeurden er 9 op straat en 18 in een winkel. Opvallend is dat schoenwinkels en kledingzaken een geliefd werkterrein zijn voor zakkenrollers. Bij het passen van schoenen en kleding verliezen veel mensen hun tas en portemonnee uit het zicht. De meeste aangiften komen uit de volgende winkelstraten: Demer (10x), Rechtestraat (6x) en Heuvel Galerie (6x). De buit in het winkelgebied bestond uit twee mobiele telefoons, fl. 3.956,= en veel bankpasjes en persoonlijke papieren. In de maand december hebben stadswachten preventief actie gevoerd in de binnenstad. Zij waarschuwden het winkelend publiek voor zakkenrollers. Ze deden dat door folders uit te delen, mensen aan te spreken over het slordig omgaan met hun bezittingen en het veelvuldig aanwezig zijn op drukke winkeltijden. Veel winkeliers hingen de uitgedeelde posters, Pas op, zakkenrollers, op.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
Op de Kerkstraat is dinsdag om 20.55 uur een 35-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man zou een 20-jarige plaatsgenoot mishandeld hebben. De 20-jarige man had enige tijd geleden geld uitgeleend aan de 35-jarige verdachte. Hij vond nu dat het tijd werd dat de schuld, fl. 1.500,=, terug betaald werd. Hij sprak af dat dit dinsdagavond zou gebeuren. Ze gingen samen op weg naar de pinautomaat. Bij de Achterom trok de 35-jarige man de ander de steeg in. Daar kwam een houten stok uit zijn mouw, waarmee hij de 20-jarige man sloeg. Die haalde echter uit en sloeg de ander met de vuist in het gezicht. Op dat moment kwam een politiepatrouille langs. De 35-jarige man werd aangehouden. Hij bleek een gebroken neus te hebben opgelopen. Deze verwonding moet op woensdag behandeld worden. De man werd in vrijheid gesteld, maar moet zich na zijn behandeling in het ziekenhuis melden bij de politie voor een verhoor.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen zaterdag en dinsdagavond is vanaf de Nansenstraat een blauwe VW Golf met het kenteken SG-PP-88 gestolen.

Eindhoven: Verdachten beroving aangehouden
Dinsdag en woensdag zijn in het politiebureau aan de Koning Arthurlaan drie jongens van 16 jaar uit Eindhoven aangehouden. De jongens verschenen vrijwillig aan het politiebureau. Zij worden verdacht van het plegen van een beroving van een handtas met vuurwerk van een 14-jarige jongen op zondagmiddag op de Topaasring. De jongens gebruikten daarbij geweld. De verdachten zijn ingesloten.

Son: Inbraak in bedrijf
Woensdagmorgen omstreeks 1.35 uur bleek te zijn ingebroken in een bedrijfspand aan de 4300. Een ruit aan de voorzijde is vernield. Uit het pand zijn elektrisch gereedschappen, bouwheaters en diverse lasers gestolen. Helmond: Verdachten aangehouden Dinsdagavond zijn omstreeks 19.55 uur op de Parkweg twee jongens, 15 en 16 jaar, uit Helmond aangehouden. De gewaarschuwde politie trof hen daar aan met een nieuwe DVD speler. Zij verklaarden de DVD speler daar gekocht te hebben van een hen onbekende auto-mobilist. Uit onderzoek bleek het te gaan om een 21-jarige inwoner uit Liessel. Dinsdag-avond omstreeks 21.05 uur is deze in zijn woning in Liessel aangehouden. Hij bleek de DVD speler bij zijn werkgever te hebben verduisterd op 18 december 2000. De jeugdige verdachten zijn voor verdere afhandeling overgedragen aan bureau Halt. De Liesselnaar is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Dinsdagavond omstreeks 18.25 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Rochadeweg Varenschut een 46-jarige automobilist uit Liessel gewond. Komende vanaf de N279 reed hij op genoemde kruising. De 52-jarige automobilist uit Helmond reed komende vanaf de Varenschut de kruising op en verleende daarbij geen voorrang aan de Liesselnaar. De Liesselnaar werd met pijn aan de borst overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.

Best: Inbraak in winkel
Woensdagmorgen om 3.05 uur is op het Wilhelminaplein een 35-jarige man uit Best aange-houden. De gewaarschuwde politie trof de man aan bij de winkel waar even daarvoor was ingebroken. Uit onderzoek bleek de man niets met de inbraak te maken hebben. De man is onmiddellijk daarop in vrijheid gesteld. Uit de winkel verdwenen sigaretten.

Someren: Verdachte diefstal autovelgen aangehouden Woensdagmorgen om 0.45 uur is in een woning aan de Van Brusselstraat een 45-jarige man uit Helmond aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de personenauto, die werd gezien bij de diefstal van autovelgen vanaf een terrein aan de Boerenkamplaan te Someren, aan voor de woning van verdachte. Bij controle zijn achter op de binnenplaats van de woning van verdachte een groot aantal velgen aangetroffen. De velgen bleken afkomstig te zijn van de diefstal uit Someren. De verdachte is voor onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Gemert: Inbraak in winkel
In de afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Nieuwstraat. De voordeurruit is vernield. Uit de winkel zijn diverse sieraden verdwenen.

Hapert: Inbraak in bedrijf
Dinsdag tussen 17.05 en 19.40 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Hoogakker. Het slot van een toegangsdeur is geforceerd. Uit het pand zijn vier lichtmetalen velgen en twee starthulpapparaten gestolen.

Valkenswaard: Diefstal auto
Dinsdag tussen 19.45 en 22.45 uur is vanaf de Frans van Beststraat een rode personenauto, Volkswagen Passat CL VAR, kenteken JJ-PD-83, gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdagmiddag tussen 16.35 en 18.00 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Am-bachtslaan. 302 voertuigen zijn gecontroleerd. 11 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/u. Bij een snelheidscontrole op de Nijverheidslaan dinsdagavond tussen 18.10 en 19.15 uur zijn 115 voertuigen gecontroleerd. 9 daarvan reden te hard. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.