Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 3-01-2001 Persberichten district Sittard
woensdag 3 januari 2001

District Sittard

Geleen: brand in flatwoning
Vanmorgen, omstreeks 06.00 uur, kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Van Goyenstraat in Geleen. Bleek dat in een flatwoning een binnenbrand was ontstaan waarbij de bewoner nog altijd in het pand was. Die werd meteen uit de woning gehaald en voor medische verzorging overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij enkele brandwonden had opgelopen aan zijn armen. De politie heeft uit voorzorg een aantal woningen op verschillende verdiepingen ontruimd. De brandweer heeft de binnenbrand geblust en de bewoners van de ontruimde flatwoningen konden al na korte tijd weer terug naar hun woning. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak van de binnenbrand.

Born: verkeerscontrole
Afgelopen dinsdagmiddag heeft de politie een algemene verkeerscontrole gehouden op de Aldenhofweg in Born. Totaal werden 10 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het negeren van een geslotenverklaring.

Stein: tasjesroof
Afgelopen dinsdagavond, omstreeks 19. 00 uur, is een 73- jarige vrouw uit Stein het slachtoffer geworden van een tasjesrover. De vrouw liep in de brandgang tussen de Peldenstraat en de Kamperstraat toen een onbekende ongeveer 20-jarige jongeman (circa 1,70 mtr, gekleed in een groene jack en met een blauwe gebreide muts) haar tas uit de handen rukte. De tasjesrover rende met de buit waarin zich enkele bankpasjes en een geldbedrag van fl. 75,- bevonden, in de richting van de Peldenstraat er vandoor. Het slachtoffer deed bij de politie aangifte van de tasjesroof.

Sittard: gestolen snorfiets
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Kleine Steeg in Sittard van een 17- jarige bestuurder van een snorfiets uit Geleen bleek dat de snorfiets waarop de jongeman reed als gestolen stond gesignaleerd (medio november vorig jaar in Sittard gestolen). De snorfiets werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen en de jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard: aanhouding
De politie kreeg afgelopen dinsdagavond, omstreeks 20.30 uur, een melding dat er op een parkeerplaats aan de Geerweg in Sittard mogelijk in een aldaar geparkeerde auto werd ingebroken. De politie die snel terplaatse ging kreeg aanwijzingen dat er niet in een geparkeerde auto was ingebroken doch dat de kentekenplaten van het voertuig waren gestolen. Aan de hand van het signalement kwam de politie een verdachte op het spoor die thuis in zijn woning werd aangehouden. De verdachte, een 21- jarige man uit Urmond werd overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader / verder onderzoek in.