Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 3-01-2001 Persberichten district Kerkrade
Woensdag 3 janauri 2001

Kerkrade; hennepplantage
Omdat het vermoeden bestond dat zich in een woning aan de Ailbertuslaan in Kerkrade een hennepplantage bevond, stelde de politie daar op dinsdag 2 januari om 11.00 uur een onderzoek in. Daarbij werden 100 hennepplanten, 4 transformatoren, 4 zogenaamde groeilampen en andere apparatuur ter bevordering van de groei van de planten in beslag genomen. Tegen de bewoners, een 22-jarige man en 20-jarige vrouw, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; inbraak in voetbalkantine
Dinsdag 2 januari werd een inbraak ontdekt in de kantine van de voetbalvereniging FC Gracht aan de Hamstraat in Kerkrade. De inbraak moet plaatsgevonden hebben tussen maandag 1 januari 22.30 uur en dinsdag 2 januari 12.30 uur. De toegang werd verkregen na het forceren van een deur. In de kantine werden alle ruimten doorzocht waarbij veel schade werd aangericht. De inhoud van de speelautomaten en de spaarkas alsmede een nog onbekend aantal andere goederen werd buitgemaakt. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Vaals; afsteken vuurwerk
Naar aanleiding van klachten van bewoners uit de Dr. Schaepmanstraat in Vaals omtrent het afsteken van vuurwerk door enkele kinderen, stelde de politie daar op dinsdag 2 januari om 14.00 uur een onderzoek in. Daarbij werden een drietal kinderen aangetroffen waarvan de oudste inderdaad vuurwerk afstak. In zijn jaszakken trof de politie nog enkele stukken vuurwerk aan. Hij kreeg een boete opgelegd van fl. 55,- hetgeen door zijn vader betaald werd.

Kerkrade; brandstichting
Onbekenden stichtten dinsdag 2 januari om 16.15 uur brand bij een won ing aan de Lodewijkstraat in Kerkrade. Daardoor vlogen een twaalftal dennenboompjes die als omheining van die woning dienden in brand. Bij de boompjes trof de politie enkele vers afgebrande lucifers aan. Omdat vlak voor de brand enkele kinderen in de buurt gezien zijn, onderzoekt de politie of die jeugd daar mogelijk iets mee van doen heeft.

Landgraaf; verkeerscontrole
Dinsdag 2 januari werd tussen 14.00 uur en 16.00 uur in Landgraaf op de Heerlenseweg een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 8 bekeuringen uitgeschreven ( 4x voor het niet dragen van de autogordel,
1x voor het niet bezitten van een bromfietscertificaat, 1x voor het rijden op een onverzekerde bromfiets en 2x voor het rijden met kale banden.)

(Bureau Voorlichting District Kerkrade; 045-400 20 06)