Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 3-01-2001 Persberichten district Maastricht
Woensdag, 3 januari 2001 (H.P. 13.00)

Maastricht, alcoholcontrole:
Op dinsdagavond 2 januari en woensdagmorgen 03 januari 2001 hebben tussen 18.15 en 01.00 uur in en aan de rand van het centrum van Maastricht uitgebreide alcoholcontroles plaatsgevonden. Acht bestuurders bleken onder invloed van alcohol hun motorvoertuig te hebben bestuurd.
De alcoholcontrole begon op de Bouillonstraat tussen 18.15 en 21.00 uur en werd tussen 22.00 en 00. 30 uur voortgezet op het Koningin Emmaplein gecombineerd met de Brusselsestraat te Maastricht. In het totaal hebben 1157 bestuurders een blaastest moeten ondergaan waarvan 15 bestuurders een positieve blaastest aflegden. Zij moesten allen mee naar het politiebureau waar zij hun medewerking moesten verlenen aan een ademanalyse. Zeven bestuurders konden na het afleggen van de ademanalyse het politiebureau zonder proces-verbaal weer verlaten omdat het alcoholpromillage van de analyse lager was dan het maximaal toegestane alcoholpromillage.
Tegen de overige acht bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. Zes van hen kregen een transactievoorstel van aangeboden (5 x fl. 410,- voor de automobilisten en 1 x fl. 160,- voor bromfietsbestuurder) omdat de uitslag van de ademanalyse slechts een kleine overschrijding van het maximale toegestane promillage aangaf. Een zevende bestuurder kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 875,- omdat zijn ademanalyse een promillage aangaf van 1 promille. Tegen de achtste automobilist een 74 jarige inwoner van Berg en Terblijt wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed, het plegen van verzet en poging tot zware mishandeling. Deze automobilist gaf omstreeks 18.25 uur op de Bouillonstraat te Maastricht aan een politieagente te kennen niet van plan te zijn om mee te werken aan een blaastest. Hij sloot het portierraampje van zijn auto waardoor de politieagente met haar armen klem kwam te zitten. De bestuurder reed daarna weg, maar kwam niet ver omdat andere collegas het verder rijden van hem belemmerden. Hij werd daarop uit zijn auto gehaald, waarna hij verzet pleegde toen hij naar het politiebureau overgebracht werd. De verdachte werd ingesloten en is in de loop van de avond in verzekering gesteld. Ook hij bleek alcohol gedronken te hebben, zij het slechts een kleine overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, inbraak in kantine:
Tussen maandag 1 januari 17.00 en dinsdag 2 januari 09.30 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in de kantine van voetbalvereniging RKBFC gelegen aan de Oude Smeermaeserweg te Maastricht. De inbraak werd dinsdagmorgen ontdekt door een lid van de vereniging die een kapotte ruit aantrof. De dief vernielde, na het omhoog duwen van een rolluik, een ruit van de toegangdeur waardoor hij de toegang verkreeg. Ontvreemd werden een gameboy een fototoestel, een minidisk en enkele flessen drank.

Maastricht, woninginbraak:
Tijdens de afwezigheid van de bewoner heeft in een van de de afgelopen dagen een inbraak plaats gevonden in een woning aan het Kasteel Rijckholtplein in Maastricht. De dief verschafte zich de toegang tot de woning door een ruit in te slaan. Hij doorzocht in de woning alle kasten en laden. Wat er ontvreemd werd is nog niet bekend, omdat een familielid de inbraak ontdekte. De bewoner moet nog van de inbraak aangifte doen. De brandweer moest ter plaatse komen om de vernielde ruit dicht te spijkeren met een plaat.