Gemeente Weert

3 januari 2001
Mede ter verbetering van de leefbaarheid in de wijk OPENING 30KM-ZONES IN WIJK KEENT

De in Weert op grote schaal aangelegde zogeheten 30km-zones worden woensdag 10 januari a.s. officieel in gebruik genomen. Dat gebeurt in de wijk Keent op het verkeersplateau in de Kerkstraat nabij het Kerkplein. De openingshandeling wordt verricht door mevr. Marleen Gresnigt-Raemaekers, verantwoordelijk wethouder voor de opwaardering van Keent, samen met haar collega René Verheggen, wethouder voor o.m. verkeerszaken. Beide wethouders worden daarbij geassisteerd door de jeugd van de basisschool Keent.

Zoals bekend, krijgt de wijk Keent als een van de oudste wijken van Weert de komende jaren belangrijke impulsen op het gebied van de leefbaarheid. Dat grootschalige project met als titel Keent Kiest Kwaliteit wordt onder leiding van de gemeente uitgevoerd in nauwe samenwerking met woningcorporatie BALANS en diverse in de wijk actieve werkgroepen. De samenspraak met de wijkraad Keent speelt in dat proces uiteraard ook een belangrijke rol.

Een van de eerste maatregelen ter verbetering van de leefbaarheid is het inrichten van 30km-zones in de wijk. Dat soort zones zijn intussen overigens op meer plaatsen in Weert aangelegd, maar in het kader van het project Keent Kiest Kwaliteit is ervoor gekozen de officiële ingebruikname van de zones op 10 januari a.s. in Keent te laten plaatsvinden.

Intussen zijn ook in de wijken Groenewoud en Moesel 30km-zones aangelegd. De komende jaren zullen meer wijken in Weert volgen. Met de aanleg van dit soort zones hoopt het gemeentebestuur de verkeersveiligheid voor met name de zwakkere verkeersdeelnemers te vergroten. Dat wil men bereiken met behulp van o.a. verkeersborden, wegmarkeringen en opstakels op de weg zoals verkeersplateaus en drempels. In totaal heeft de gemeente voor de aanleg van deze zones f
1,9 miljoen gereserveerd. Het Rijk stelde f 400.000,- beschikbaar.



Laatst gewijzigd op: 3 januari 2001