Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 3-01-2001 Persbericht district Den Bosch

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Dinsdag is vanaf een parkeerplaats aan de Utopialaan in s-Hertogenbosch een zwarte perso-nenauto van het merk Volkswagen Golf en voorzien van het kenteken RT-JV-43 gesto-len.

OVERLAST DRUGGEBRUIKERS (s-Hertogenbosch)

Omdat zij zich zonder noodzaak ophielden in een portiek aan de Bloemenkamp in s-Hertogenbosch zijn dinsdagavond drie druggebruikers van 37, 34 en 28 jaar oud uit s-Hertogenbosch en Vlijmen bekeurd.

MISHANDELD OP HET WERK (s-Hertogenbosch)

Een 22-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch is dinsdagavond aan de Wolvenhoek, in de zaak waar zij werkt, mishandeld. Zij werd door een zus van een ex-collega in de zaak opgezocht en stevig aan de haren getrokken. Een getuige kwam tussen beiden waarna de verdachte vertrok. De verdachte kwam op voor haar zus die door de bedrijfsleiding was ontslagen. De 22-jarige vrouw ui s-Hertogenbosch kreeg daarvan de schuld en moest het vermoedelijk daarom ontgelden.

LAPTOPS GESTOLEN (Rosmalen-s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht zijn uit een pand aan de Rietbeemdenborch in Rosmalen twee laptops ge-stolen. De daders hebben een raam van het pand vernield.

Ook uit een kantoorpand aan de Evertsenstraat in s-Hertogenbosch verdween een laptop. Met een grote tegel is een ruit van het pand ingegooid.

BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED (Rosmalen)

Een 21-jarige automobilist uit Rosmalen is afgelopen nacht op de Burgemeester Wolters-straat betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een geldboete van f. 400,00 opgelegd.

INBRAAK IN WINKEL (Rosmalen)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een winkel aan Achter de Driesprong in Rosmalen. Na het vernielen van een ruit zijn binnen uit een vitrinekast een aantal sieraden weggeno-men.

AANGEHOUDEN IN GESTOLEN AUTO (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht zijn twee jongens van 16 en 17 jaar, beiden wonende in s-Hertogenbosch, aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Surveillerende agenten zag het tweetal op het Muntelbolwerk in s-Hertogenbosch in een Ford Escort personenauto rijden. Omdat de bestuurder vrij jeugdig oogde wilde de politie tot controle over gaan en gaf een stopteken. Daar werd geen gevolg aan gegeven en de inzitten-den probeerden met de auto te ontkomen. Daarbij werden diverse verkeersovertredingen gepleegd. Rode verkeerslichten werden genegeerd en de snelheid waarmee gereden werd bereikte op sommige momenten meer dan 100 kilometer per uur. Op de Klokkenlaan raakte de bestuurder kennelijk de macht over het stuur kwijt en kwam met de auto tegen een ver-keerspaaltje tot stilstand. De beide inzittenden probeerden vervolgens te voet te ontkomen. Beiden konden korte tijd later toch in de kraag worden gegrepen. De bedrading van de auto bleek te zijn doorverbonden.

WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is in een winkel aan de Arena een 53-jarige man uit s-Hertogenbosch aange-houden op verdenking van diefstal van een aantal blikjes bacardi-cola. Hij is overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakt.

AUTODIEFSTAL (Drunen)

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf een parkeerplaats aan de Werf in Drunen een groene personenauto, merk Volkswagen, type Golf turbo diesel voorzien van het kenteken RY-03-RS gestolen.

Op de De Savornin Lohmanlaan in Vlijmen is vanmorgen een groene Ford Sierra aangetrof-fen. Deze auto bleek half december in s-Hertogenbosch te zijn gestolen en in Vlijmen achter te zijn gelaten.

VERVALST PASPOORT (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is op de Kooikersweg in s-Hertogenbosch een 40-jarige in Amsterdam verblij-vende Angolees aangehouden. De man wilde een sofinummer aanvragen bij de belasting-dienst maar liep tegen de lamp toen bij controle van het paspoort, dat hij overhandigd had bleek, dat dit vervalst te zijn. De pasfoto was vervangen. De verdachte is door de politie aangehouden.