Politiebericht Brabant-Noord: Oss 3-01-2001
Persbericht district Maasland

POLITIE ZET TWEE ILLEGALE ACTIEVOERDERS UIT

De vreemdelingendienst van de politie Brabant-Noord zet op woensdag 3 januari en donderdag 4 januari 2001 een 25-jarige Engelsman uit Sheffield en een 45-jarige Canadees uit Toronto Nederland uit. Het tweetal behoorde bij een groep van vijftien actievoerders die op woensdag 27 december 2000 in Volkel werden aangehouden toen zij zich op onrechtmatige wijze de toegang tot de luchtmachtbasis aldaar hadden verschaft. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging.

De twee, een Engelse en een Canadese actievoerder, waren bij hun aanhouding niet in het bezit van de benodigde identiteitspapieren. Zij hadden daardoor geen recht op een geldige verblijfstitel in Nederland. Hun uitzetting vindt mede plaats op grond van het feit dat zij zich schuldig maakten aan een misdrijf, openlijke geweldpleging.

Op beiden is de maatregel vreemdelingenbewaring toegepast. Hun verwijdering vindt plaats via het Bureau Verwijdering van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

SNELHEIDSCONTROLES

Dinsdagmiddag zijn bij drie snelheidscontroles in het politiedistrict Maasland in totaal 42 automobilisten bekeurd. 464 Voertuigen passeerden de drie controleposten.

22 automobilisten reden tussen 15.00 en 15.45 uur te hard op de Vinkelsestraat in Heesch. De snelste haalde 75 km/u. Op de Burgemeester van Erpstraat in Berghem reden tussen 15.55 en 16.25 uur 14 automobilisten te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 71 in plaats van 50 km/u. Op de Singel 40-45 in Oss kregen tussen 16.30 en 16.55 uur nog eens 6 automobilisten een bekeuring. Hier reed de snelste 61 km/u.

AUTODIEFSTAL, OSS

Vanaf de Raadhuislaan in Oss is dinsdag een grijze Hyundai personenauto gestolen. Hierop zit het kenteken 08-VL-DD. De waarde van het voertuig is niet bekend.

WINKELRUITEN VERNIELD, OSS

In de nacht van dinsdag op woensdag is een etalageruit vernield van een winkel aan de Galerij in Oss. Voor zover bekend is er niets uit de etalage weggehaald. Het schadebedrag is niet bekend.

Dezelfde nacht werd ook bij een winkel aan het Walplein een etalageruit vernield. Ook hier is niets weggenomen.

AUTO-INBRAAK, OSS

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Galerij in Oss. Om in de auto te komen is een ruitje vernield. Het frontje van de autoradio is ontvreemd. De waarde hiervan is niet bekend.