Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmiddag
16:51 woensdag 3 januari 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156


* Inbraak auto

ASSEN Tussen dinsdag 2 januari 2001, 18.00 uur en woensdag 3 januari 2001, 08.15 uur, is er aan de Oostersingel ingebroken in een auto van een 27-jarige man uit Haarlem. De rechter achterruit was vernield. Uit het dashboardkastje is een hoesje met een 7-tal cds weggenomen. De radio-cd speler, die niet voorzien was van het frontje, heeft men laten zitten. De auto was weer afgesloten achtergelaten en de binnenverlichting was uitgeschakeld. Totale schade is niet bekend.

ASSEN Deed vanmorgen een 19-jarige vrouw aangifte van diefstal van een airbag uit een nieuwe auto van een bedrijf aan de Vaart Noordzijde. De auto stond op het opslagterrein aan de overkant van de Vaart. Het feit moet op 2 januari overdag gebeurd zijn. De ruit van het portier aan de bestuurderskant werd vernield. De totale schade is niet bekend.


* Diefstal en vernieling

MEPPEL Deed vanmorgen een 63-jarige vrouw uit Meppel aangifte van diefstal, vernieling en brandstichting. Bleek dat tijdens oud en nieuw, bij haar woning aan de Evertsenstraat, een paneel van de tuinschutting, een houten etagère en twee plastic bloempotten weggenomen waren. Een ander paneel van de schutting was vernield. Volgens een getuige zijn de goederen vermoedelijk op de Woldkade in de brand gestoken. Totale schade wordt geschat op ongeveer 250 gulden.


* Brand

HOOGEVEEN Vanmorgen, omstreeks 08.35 uur, was er sprake van een woningbrand in een flat aan de Helios. Een medewerker van Woonconcept ontdekte de brand. Hij heeft de slapende bewoners gewekt door op de ramen te bonzen. Er was sprake van twee brandhaarden: één op de begane grond en één op de tweede verdieping. De brandweer heeft de brand geblust. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De oorzaak van de brand lijkt in eerste instantie op kortsluiting, maar de technische recherche zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.


* Vernieling door vuurwerk

ZWARTEMEER Deed vanmorgen een 45-jarige man aangifte van vernieling van zijn woning aan de Eemslandweg, vermoedelijk door middel van een vuurwerkpistool. Op 1 januari 2001, omstreeks 03.45 uur, hoorde de man een harde knal. Toen hij de volgende ochtend de buitenkant van zijn woning bekeek, zag hij dat de slaapkamer aan de buitenzijde was vernield. Het raam was voorzien van een brandplek en het kozijn van dit raam was voorzien van een gat. Het glas van de deur was tevens voorzien van een brandplek. Een dag later bemerkte de man in genoemde slaapkamer lekkage. Waarschijnlijk is er een zijmuur door de harde knal ontzet. Omdat de man maar één knal heeft gehoord die nacht, vermoedt hij dat men al eerder die avond of nacht vernielingen aan zijn woning heeft gepleegd door vermoedelijk vuurwerk. De totale schade is nog onbekend.


* Diefstal auto

ASSEN Bij een bedrijf aan de Industrieweg is, mogelijk in de nacht van 31 december 2000 op 1 januari 2001, een personenauto van het terrein gestolen. Het gaat hierbij om een Opel Kadet. Men heeft vermoedelijk het hek geforceerd of omver gereden, want het hek lag plat op de grond. Het slot en de ketting zijn weg. De totale schade is onbekend.


* Diefstal uit garage

HAVELTE Werd er op 2 januari 2001, tussen 13.45 en 17.30 uur, ingebroken in een garage bij een woning aan de Helomaweg. Hieruit werd de ATB en een bijl van de 58-jarige bewoner weggenomen. Ook werd de ATB van zijn zoon weggenomen. Deze fiets was pas één jaar oud. Waarschijnlijk had de bewoner of de garage niet goed afgesloten of de kanteldeur is geopend met behulp van een loper. Wel waren er autobandensporen aanwezig. De schade wordt geschat op 1500 gulden.


* Verkeersongeval met letsel

WEZUP Vanmiddag reed een 25-jarige automobiliste over de Wezuperstraat, komende vanuit de richting Wezup. Ter plaatse naderde ze een scherpe bocht, net binnen de bebouwde kom van Wezup. In de bocht had ze haar auto niet onder controle en botste tegen een boom. De auto is onherstelbaar beschadigd. De vrouw kwam er met een hersenschudding van af.


* Gewapende overval

NIEUW-BUINEN Vanmiddag, net even voor 15.00 uur, is er een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan het Noorderdiep. Rond die tijd komt er een jongeman in de winkel en bestelt bij de 53-jarige eigenaar, die achter de kassa staat, een aantal pakjes sigaretten en pakjes shag. Op het moment dat de eigenaar deze op de toonbank legt en ze aanslaat op de kassa, trekt de jongeman een sjaal voor zijn gezicht en bedreigt de eigenaar met een zwart vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp. Hij eist dan dat de kassa geopend wordt en zegt ook dat het een overval is. De eigenaar weigert de kassa te openen en loopt bij de overvaller weg. De overvaller benadrukt nog een keer dat het toch wel een echte overval is, maar de eigenaar trekt zich daar niets van aan en komt uit het gezichtsveld van de overvaller. Plotseling ziet de eigenaar van de winkel dat de overvaller verdwijnt met twee pakjes sigaretten en een pakje shag met een totale waarde van F 19,80. De overvaller loopt richting Het Achterom. Dit is richting de Stationstraat van Stadskanaal. Een direct in de omgeving ingesteld onderzoek naar de dader van deze overval had geen resultaat. Het signalement van de overvaller is als volgt: een blanke jongeman van tussen de 16 en 18 jaar, ongeveer 1.70m lang met een normaal postuur, hij had kort haar met een middenscheiding, droeg geen bril en had geen snor of baard. De jongeman was gekleed in een donkere jas en een blauw spijkerbroek. Hij sprak accentloos Nederlands.


* Boete geld is Sneu Geld

Voor een overzicht 2000, klik op Sneu Geld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe