Athlon Groep

ATHLON-DOCHTER INTERLEASING SLUIT MEGADEAL MET NUON

Hoofddorp, 3 januari 2001

Op 28 december 2000 hebben Nuon en Interleasing Nederland een overeenkomst getekend voor het beheer van het totale wagenpark van Nuon, bestaande uit 3000 voertuigen. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van 5 jaar. Interleasing breidt hiermee haar totale park met 10% uit. Naar verwachting zal in 2001 al tweederde van het totale Nuon wagenpark door Interleasing worden beheerd.

Als gevolg van de fusie van Nuon, ENW, Gamog en EWR, besloot Nuon haar wagenpark-beheer van 3000 auto's uit te besteden. Het park werd decentraal beheerd bij de fusiepartners, zowel in eigen beheer als via bancaire leasemaatschappijen. Het totale beheer was ondergebracht bij het Facilitair Bedrijf van Nuon en is via een openbare aanbesteding nu uitbesteed aan Interleasing Nederland.

Met de hoge mate van automatisering (het Atlas automatiseringssysteem en Interleasing Online) verschaft Interleasing aan Nuon een optimaal inzicht in de samenstelling van de autokosten en garandeert zij een maximale aansluiting op de interne processen van Nuon. Daarnaast neemt Interleasing een actieve rol in directe berijderscontacten en zorgt zo voor maximale uitbesteding van de activiteiten en beheersing van de exploitatiekosten van het park.

Commercieel directeur van Interleasing, de heer P.P.M. Wortelboer, is bijzonder gelukkig met deze zwaarbevochten nieuwe relatie: "Een van de laatste echt 'vrije' wagenparken is ons ten deel gevallen. Zonder onze eerder gedane belangrijke investeringen in automatisering is een dergelijke opdracht nauwelijks uitvoerbaar. We zijn, door onze werkwijze, beter in staat ons aan te passen aan de specifieke klantwensen. Nuon had er nog al wat, maar dat heeft onze positie ten opzichte van andere mededingers alleen maar sterker gemaakt. Wat ons betreft: hoe lastiger hoe beter! We kunnen waarmaken wat we beloven, dat zie je tegenwoordig wel eens anders. Onze groei in 2000, die fors boven het marktgemiddelde ligt, is hiervoor het duidelijkste bewijs."

Volgens de heer A.G.H.H. Bernts, directeur van het Nuon Facilitair Bedrijf, heeft Nuon in Interleasing de juiste partner gevonden. " Het is een lang en intensief traject geweest, waarbij wij ons hebben laten adviseren door Fleet Support uit Arnhem. Interleasing is mede gekozen om hun aanpak en systemen. Hiermee onderscheiden zij zich van de markt. Zij zijn daarmee bij uitstek de partner om de mobiliteit bij Nuon op een efficiënte manier te waarborgen."

Voor nadere informatie:
Athlon Groep N.V.
mr. J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur
Telefoon: 023 5615105 / E-mail: info@athlon.nl, www.athlon.nl

Sandra Jelten
Office Manager
Athlon Groep N.V.
Postbus 196
2130 AD HOOFDDORP
Tel: 023-5615105