Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 3-01-2001 2ePersbericht3januari2001

Politieberichten

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen omstreeks 7.45 uur raakte bij een aanrijding op t Hofke een 51-jarige fietser uit Nuenen gewond. Een 68-jarige automobiliste uit Eindhoven stopte daar. Zij opende het linkerportier, juist toen de man haar voorbij fietste. Een aanrijding was het gevolg. De fietser kwam ten val. De fietser raakte gewond aan zijn hand. Hij is overgebracht naar het Diaconessenhuis.

Oirschot: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 8.45 en 11.00 uur is op de Spoordonkseweg een snelheidscon-trole gehouden. Van de 409 gecontroleerde voertuigen reden er 27 sneller dan de toegesta-ne snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 115km/u.

Budel: Inbraak in woning
Tussen dinsdagmorgen 8.30 en woensdagmorgen 0.30 uur is ingebroken in een woning aan de Molenstraat. Het slot van de voordeur is geforceerd. In de woning is een opengescheurde vuilniszak aangetroffen. Een gedeelte van de inhoud lag ernaast. Er wordt niets vermist.

Deurne: Autogordelcontrole
Op de Vlierdenseweg is woensdag tussen 11.00 en 12.30 uur een autogordelcontrole gehou-den. Dertig automobilisten zijn gecontroleerd. 5 daarvan kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Geldrop: Beroving
Dinsdagavond tussen 22.15 en 22.45 uur is een 45- jarige man uit Geldrop van zijn tas beroofd. Hij liep over het pad, gelegen achter de Jan Carstenszweg. Plotseling stonden daar twee onbekende mannen voor hem. Een van hen dreigde met een pistool, terwijl de anderen hem van achteren vastpakte en een mes op zijn keel duwde. Zij vroegen om geld. Vervol-gens pakte een van hen zijn tas van zijn schouder, opende deze en nam zijn portemonnee weg. Direct daarna gooiden ze het slachtoffer op de grond, smeten de tas weg en gingen er vandoor. Even later liep het slachtoffer naar zijn weggegooide tas en zag daar ook zijn porte-monnee liggen. Het geld, fl. 250,-, was uit zijn portemonnee verdwenen.

Knegsel: Inbraak in woning
Woensdagmorgen tussen 0.20 en 6.45 uur is ingebroken in een woning aan Het Groen. Een slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning zijn sieraden en geld weggenomen.

In dezelfde periode zijn bij een inbraak in een woning aan Het Groen autosleutels weggeno-men. Vervolgens is de rode personenauto, Ford Fiësta, kenteken HV-BV-23, vanaf de oprit naast de woning gestolen.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
Tussen zaterdagavond 22.00 en woensdagmorgen 9.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Hoge Akkers. Toegang tot het pand is verkregen na vernieling van een ruit. Uit het pand zijn een aanhangwagen en een trilplaat gestolen.

Bakel: Autogordelcontrole
Woensdag tussen 11.30 en 12.30 uur is op de Benthem een autogordelcontrole gehouden. 14 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Elsendorp: Snelheidscontrole
Op de Ripseweg is woensdag tussen 13.20 en 14.25 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 397 gecontroleerde voertuigen reden er 66 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u.

Beek en Donk: Autogordelcontrole
Op de Oranjelaan is woensdagmorgen tussen 9.30 en 11.00 uur een autogordelcontrole gehouden. 35 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de auto-gordel.

Gemert: Winkeldiefstal
Woensdagmiddag om 13.35 uur is in een winkel aan de Nieuwstraat een 20-jarige vrouw uit Gemert aangehouden. Zij had daar goederen ter waarde van fl. 59,- weggenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau. Zij kreeg een boete van fl. 250,- opgelegd.

Bladel: Afval
Dinsdagavond trof een politiesurveillance op de Varkensmarkt een vuilniszak aan bij een af-gesloten bedrijfscontainer. Uit onderzoek bleek dat de vuilniszak daar geplaatst was door een 25-jarige man uit Bladel. Zijn container was vol. Hij had de vuilniszak daar geplaatst in de hoop dat deze met de container meegenomen zou worden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.