Zeehondencreche Pieterburen

Twee ton in drie jaar voor de Zeehondencrèche

Op woensdag 3 januari 2001 heeft de algemeen directeur van Future Green Office Products B.V. uit Mijdrecht, Ad van der Heijden, aan Lenie 't Hart van de Zeehondencrèche een cheque van f 200.000 overhandigd. Dit heeft plaatsgevonden in het Beatrix Theater van de Jaarbeurs te Utrecht, waar Future Green die dag de Internationale Handelsprijs van de Utrechtse Kamer van Koophandel in ontvangst mocht nemen.

Future Green Office Products B.V. uit Mijdrecht bestaat inmiddels zes jaar en houdt zich bezig met het hervullen (recyclen) van inktcartridges. Het bedrijf groeit nationaal, maar ook internationaal gestaag. Naast de productie in Mijdrecht, wordt sinds begin 2000 ook geproduceerd in Hongarije.

Om te kunnen groeien is Future Green afhankelijk van de inzameling van lege cartridges. Drie jaar geleden heeft het bedrijf contact gezocht met de Zeehondencrèche Pieterburen. Lege cartridges kunnen sindsdien door middel van speciale "Pieterburen"-zakjes teruggestuurd worden naar Future Green. De Zeehondencrèche ontvangt per cartridge f 4,00. Op deze manier komt Future Green aan lege inktcartridges en Pieterburen heeft een extra bron van inkomsten.

In de afgelopen drie jaar zijn er zo'n 50.000 cartridges geretourneerd, met andere woorden: "Future Green heeft in drie jaar f 200.000 gesponsord aan de Zeehondencrèche Pieterburen!". Directeur Ad van der Heijden heeft dit bedrag op 3 januari op symbolische wijze aan Lenie 't Hart overhandigd.

Future Green heeft verkoopkantoren in Nederland, België (tevens ook voor een deel voor Frankrijk) en Duitsland. In 2001 wordt gestreefd naar het openen van een aantal nieuwe verkoopkantoren in Europa.