Gemeente Hoorn

Nieuws

MEGA WINTER GAMES
Na het grote succes van vorig jaar organiseert het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn samen met Stichting Netwerk Hoorn de "Mega Winter Games".
De "Mega Winter Games" zijn een vervolg op de "Mega Summer Games". De Winter Games vinden plaats op woensdag 3 en donderdag 4 januari 2001 in sportcentrum De Opgang, Akkerwinde 43 te Zwaag.

Naast de sportactiviteiten is het programma uitgebreid met muziek- en dansactiviteiten en een banenmarkt. Het doel van de banenmarkt is om de tieners en jongeren informatie te geven over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Deelnemende instanties zijn onder meer de Koninklijke Landmacht, de politie, de Brijderstichting, Stichting Netwerk, Jongeren Platform Hoorn, Rentree en enkele uitzendbureaus. De sportactiviteiten bestaan uit een boardingvoetbaltoernooi, basketbaltoernooi, squash, en fitness. Bovendien is er een verrassingsactiviteit.
Boardingvoetbal vindt plaats op woensdag en donderdag. Basketbalshootingwedstrijden en drie tegen drie eveneens. Voor de basketbalwedstrijden zijn er net als boardingvoetbal twee leeftijdscategorieën en er wordt 's middags en 's avonds gespeeld. 's Middags komen de 12- t/m 16-jarigen aan bod en 's avonds de 17- t/m 22-jarigen.

OVERIGE ACTIVITEITEN
Er is een ruimte gecreëerd waarin computergames gespeeld kunnen worden op onder andere Dreamcast, Playstation 1 en de allernieuwste Playstation 2. Vergelijk met anderen hoe hard je kunt schieten door middel van een voetbalsnelheidsmeter. Ook kun je een ritje maken op een rodeostier. De Koninklijke Landmacht heeft een hindernisbaan uitgezet waarop je kunt testen hoe snel je bent. Ook is er een schiettent aanwezig.
Er zijn demonstratielessen budosport op donderdag 4 januari van 19.00
- 22.00 uur. Taekwondo wordt gegeven door taekwondoschool Yu-Sin, Kung Fu door de Hoornse Wushu Academie, boks en kickbokstraining door ABOV en Kung Fu door AsMinDo.
Squashvereniging Hoorn zorgt voor de begeleiding van het squashen op woensdag en donderdag. Fitness is op woensdag en dondermiddag van 15.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur. Streetsensations part IV doet danswedstrijden op donderdagmiddag van 15.00 tot 17.30 uur. Op donderdagavond zijn er naast de demonstratielessen budosport ook streetdancedemo's. De streedancedemo's worden verzorgd door Imagination, Groove System en Incredible.

De Mega Winter Games zijn voor iedereen van 12 tot en met 22 jaar. Entree is 5,- per persoon per dag. Het dragen van sportschoeisel tijdens de activiteiten is verplicht! Tijden Mega Winter Games: 15.00
- 17.30 uur en 19.00 - 22.00 uur. Bel voor informatie of inschrijvingen naar de gemeente Hoorn, afd. Sport & Recreatie, tel. 0229-252612.



terug