Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 3 januari 2001

... B & W-nieuws week 50

Ruimte, Wonen en Economie
Het college stemt in met de voorstellen voor de uitbreiding en verbetering van winkelcentrum "Het Paradijs" in Hoofddorp-Overbos. Het plan (uitbreiding met ca. 1.250 m² bruto) bestaat uit een aantal ingrepen, namelijk: het ombouwen van een aantal winkelunits voor de tweede supermarkt (dit betekent het ver-/uitplaatsen van een aantal ondernemers); het maken van een grotere entree, mogelijk met nieuwe winkelunits aan de noordzijde van het centrum en het realiseren van een winkelunit op de plek van het 'inpandige' pleintje. Met AH en Blokker wordt gesproken over een mogelijke uitbreiding van de aanwezige vestigingen. Hiervoor dient ca. 700 m² gemeentegrond aangekocht te worden. In overleg met de gemeente wordt een bouwplan ontwikkeld (incl. ontwerp aanpassing/inrichting openbare buitenruimte), waarna het plan als aanvraag voor een bouwvergunning aan het college van B&W wordt voorgelegd; vervolgens zal een artikel 19 procedure opgestart worden. De kosten van de (her)-inrichting van het openbaar buitengebied plus de kosten van ambtelijke begeleiding worden doorberekend aan de eigenaar van het winkelcentrum.

Het college gaat akkoord met de voorgestelde aanpak om de mogelijkheden voor centrummanagement te onderzoeken. In deze aanpak overlegt de gemeente, onder leiding van een onafhankelijk voorzitter met de betrokken partijen (zoals bijv. vastgoedeigenaren, winkeliersvereniging, politie e.d.) over de wijze waarop zij kunnen samenwerken en gezamenlijke belangen behartigen. Deze nota wordt nog besproken in de raadscommissie EZG en te kennisname opgenomen in de raadscommissie OW&M.

Het college stemt in met de voorgestelde beantwoording van de inspraakreacties op de Nota van Uitgangspunten en het Voorlopig Ontwerp voor Schiphol Logistics Park (SLP) Kruisweg-Zuid. Voor de totstandkoming van een definitief ontwerp zal een participatiegroep worden ingesteld. Het gaat het college akkoord met het instellen van de participatiegroep bestaande uit vertegenwoordigers van de omliggende kernen, bijv. Aalsmeerderbrug, Rijsenhout en van de stichting ORA-belangen (ORA= Oude Meer, Rozenburg, Aalsmeerderbrug). De inspraak zal voorafgaand aan de raadsbehandeling plaatsvinden. Hierdoor kunnen de reacties uit de inspraak en het B&W-besluit hierover meegenomen worden bij de behandeling van het Definief Ontwerp SLP Kuisweg-Zuid. De beantwoording van de inspraak gaat ter kennisname naar de commissies ROL en EZG.

Blauwhoed Vastgoed BV heeft in opdracht van de gemeente onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van integrale projectmatige herontwikkeling van Badhoevedorp-centrum. Het onderzoeksbureau is er niet in geslaagd om, binnen het door de gemeente gestelde kader, met een haalbaar herontwikkelingsplan te komen. Het college heeft van deze uitkomst kennisgenomen en besloten de onderzoeksopdracht aan Blauwhoed te beëindigen. Daarnaast heeft het college besloten om eerst te wachten op duidelijkheid rond de nagestreefde verlegging van de A9 en daarna opnieuw de haalbaarheid van de centrumherontwikkeling te onderzoeken. De nota wordt ter kennisgeving aangeboden aan de raadscommissie EZG.

Bestuursdienst
Het college heeft toestemming verleend om na 18 december te starten met de voorbereidingen en de communicatie rond de algemene resultaten van de hertaxatie, de voorgestelde tarieven en de daarmee samenhangende de financiële effecten voor de aanslagen OZB-2001. De nota gaat op 8 februari ter goedkeuring naar de gemeenteraad.

Het college stemt in met het convenant Personeel en Organisatie in Balans. Op basis van het document "personeel en organisatie in balans", de opmerkingen en suggesties van de deelnemers aan de conferentie P&O-beleid en het bereikte onderhandelaarskkoord van de Commissie voor Georganiseerd Overleg van 2 oktober 2000 is dit convenant tot stand gekomen. Uitgangspunt van het convenant is het investeren in kwaliteit en inzetbaarheid van de medewerkers. Het convenant zal door alle betrokken partijen worden ondertekend en symboliseert een afronding van het gezamenlijk denkproces over het toekomstige personeelsbeleid en een start van het gezamenlijk de schouders zetten onder de uitvoering van het beleid. Het convenant wordt geagendeerd voor de commissie Middelen, de commissie voor Georganiseerd Overleg en de Ondernemingsraad.

Facilitaire Dienst
Het college heeft ingestemd met de nieuwe financiële spelregels / uitgangspunten die de financiële relatie van de FAD met haar afnemende diensten verbeteren. Het organisatiebureau K+V heeft in opdracht van de FAD niet alleen de financiële spelregels onderzocht maar is ook ingegaan op de strategische uitgangspunten, de toekomst en de positie van de FAD binnen de gemeentelijke organisatie. Het college heeft ingestemd met de conclusies en aanbevelingen van organisatiebureau K+V en met een onderzoek naar de strategische uitgangspunten van de Facilitaire Dienst. Deze nota wordt nog behandeld in de Raadscommissie Middelen.

Openbare Werken
Het college heeft een vergunning verleend op grond van de 'Wet explosieven voor civiel gebruik' aan zowel Special Cargo Services BV als aan Circle International BV. Onder het wetsvoorstel vallen onder andere jachtkruit, springstoffen t.b.v. sloopwerk en vaste brandstoffen voor raketten. De wet heeft alleen betrekking op de ontvangst van explosieven, niet op de opslag. De beide bedrijven ontvangen de vergunning voor het in ontvangst nemen van explosieven. De ontvangst vindt plaats bij de bunkers aan de Rijlandersweg. Na ontvangst slaat het bedrijf Donex BV de explosieven op in bunkers aan de Rijlandersweg. Voor deze opslag is aan Donex BV reeds een milieuvergunning verleend. Voor het vervoer van explosieven gelden internationale regels.

Het college heeft besloten maatregelen te treffen zodat het knelpunt Sloterbrug, tussen Badhoevedorp en Sloten een betere doorstroming krijgt van het openbaar vervoer, voor fietsverkeer veiliger en comfortabeler is en als route voor sluipverkeer onaantrekkelijk wordt. De aanleg van de alternatieve route (de T106) voor het verkeer over de Sloterbrug biedt de mogelijkheid om het knelpunt Sloterbrug te reconstrueren. Het verkeersbesluit wordt ter kennisgeving aangeboden aan de commissie Verkeer en Vervoer. De verkeersmaatregelen worden gepubliceerd in het Witte Weekblad.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen