Persberichten :

Hans Simons nieuwe bestuursvoorzitter van Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW

3 januari 2001

De heer drs. H.J. Simons (53), wethouder in Rotterdam, wordt per 1 april 2001 benoemd als voorzitter van de beoogde collegiale Raad van Bestuur van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW. De huidige interim-directeur van het NIZW, de heer dr. J.P. van Ewijk (53), wordt met ingang van dezelfde datum benoemd als lid van de Raad van Bestuur.

De heer Simons is nu wethouder Haven en Economische Zaken in Rotterdam. Van 1989 tot 1994 was hij staatssecretaris van Volksgezondheid. Het NIZW verwacht dat de heer Simons gezien zijn bestuurlijke profiel gecombineerd met zijn grote kennis op het terrein van zorg en welzijn, een belangrijke rol zal spelen bij het verder vormgeven van het strategisch beleid van de organisatie.

De heer Van Ewijk werkt vanaf 1991 bij het NIZW als manager en plaatsvervangend directeur en treedt sinds het vertrek van de heer prof.dr. P.A.H. van Lieshout op als waarnemend directeur. Van Lieshout werd per januari 2000 benoemd als directeur-generaal Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn is een onafhankelijke organisatie die zich richt op vernieuwing en verbetering in de sociale en zorgsector. Het instituut telt een kleine 400 medewerkers en werkt voor de overheid en voor instellingen en professionals in het werkveld.

Contact
Carolien Veerman, e-mail: pers@nizw.nl

Meer informatie
Meer informatie bij NIZW / Externe Communicatie: telefoon (030) 230 63 98.