Amsterdam, 3 januari 2000

Ten tijde van de Ramp in Enschede verzorgde ik een website (http://deramp.pagetostart.nl) met het meest actuele nieuws over deze verschrikkelijke gebeurtenis. Hiernaast hadden ook achtergronden, verhalen, steunbetuigingen, wetenschappelijke inzichten en foto- en videometeriaal een plek op deze site.

Op het maken van die site heb ik, vooral in de eerste twee weken, heel veel reacties gehad. Mensen die me vertelden dat ze blij waren met een site waarop ze snel het laatste nieuws konden vinden, mensen die zich graag verdiepten in het hoe en waarom via de site en meer.

Om deze reden, het verschaffen van informatie op een heldere manier in een chaotische situatie, heb ik ook over de Caféramp in Volendam een soortgelijke site online gezet, te vinden onder
http://rampvolendam.pagetostart.nl

In een tijd waarin er geen duidelijke internetingang is rondom deze ramp, de gemeente is bijvoorbeeld onvindbaar met informatie over de ramp op het net, en de VVV meldt nog niets, is het blijkbaar voor veel mensen belangrijk een dergelijke site te hebben.

Reeds gisteren spraken partijen als FC Volendam, de houder van het domein www.volendam-nh.nl en meerdere plaatselijke ondernemers en webmasters hun sympathie uit over de website met informatie.

Daan van Rossum
Beheerder http://rampvolendam.pagetostart.nl