Persbericht

Volgens InfoSource heeft Xerox 30% van de markt:
Xerox Europees marktleider in digitale kleurenmachines

Amstelveen, 3 januari 2001 -- InfoSource, een onafhankelijk marktanalyse-bureau uit Zwitserland, heeft bekend gemaakt dat Xerox in het eerste half jaar van 2000 de grootste aanbieder in Europa is geworden van digitale kleurencopiers en -printers. Daarbij is Canon naar een tweede plaats verwezen.

In de kortgeleden vrijgegeven onderzoeksresultaten van InfoSource kwam naar voren dat Xerox in de eerste helft van 2000 een marktaandeel had van bijna dertig procent, tegen 24% een half jaar eerder. In de markt van de snellere digitale kleurencopiers/-printers ­ sneller dan 30 ppm ­ heeft Xerox zelfs een aandeel van 61,3%. Het toont aan dat steeds meer klanten kiezen voor de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de Xerox-producten.

Een belangrijke rol in deze groei speelden de DocuColor 12 copier/printer, de Document Centre ColorSeries 50 en de DocuColor 2000 Series digitale persen. Xerox biedt de breedste lijn digitale kwaliteitsproducten in de kleurenmarkt, lopend van de Xerox DocuPrint M750 kleureninkjet-printer voor de SoHo-markt, tot de supersnelle DocuColor DI Series digitale offsetpersen voor commerciële drukkerijen en printshops.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten, op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de SOHO-, kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1999 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 19,2 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkooporganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.000 mensen werkzaam.