Gemeente Soest

B&W besluiten week 1


Besluitenlijst B&W d.d. 2 januari 2001

Geen uitbreiding met serre voor Cenakel
B&W verlenen geen medewerking aan de uitbreiding van het gebouw Cenakel aan de Amersfoorstestraat 18 met een serre. De uitbreiding van de serre heeft een oppervlakte van ca 80m2 en de functie van de serre is niet ondergeschikt aan het hoofdgebouw.
Het oppervlak van de restauratieve ruimte wordt meer dan twee keer zo groot.
B&W achten het niet wenselijk dat de activiteiten in en rond het gebouw Cenakel verder worden uitgebreid. Het aantal verkeersbewegingen neemt toe. Parkeervoorzieningen moeten worden uitgebreid, waardoor het groene karakter en het groen (bos) intensiever wordt gebruikt. Het gebouw Cenakel is een gemeentelijk monument. Diverse toevoegingen kunnen het karakter van het gebouw aantasten.

Sluitingstermijn grassportvelden 2001

Voor de uitvoering van het groot onderhoud in de zomerperiode kunnen de grassportvelden gedurende een periode van 10 weken niet worden bespeeld. B&W hebben voor de sluitingstermijn grassportvelden 2001 de periode 5 juni tot en met 10 augustus en voor de Stergrazo-oefenvelden de sluitingstermijn van 7 mei tot en met 3 augustus vastgesteld.

Parkeervoorziening Sloothaak
Door een bewoner van de Sloothaak is een verzoek gedaan om aan het begin van de Sloothaak ter hoogte van de huisnrs 1 t/m 5, in de groenstrook tussen de Dorresteinweg en de Sloothaak, haakse parkeervakken aan te leggen i.p.v. de huidige langsparkeerstrook. Dit vanwege het feit dat de parkeerdruk langs de Sloothaak vrij hoog is en de huidige langsparkeerstrook niet altijd optimaal benut wordt, omdat deze in vakken is ingedeeld.
Tevens wordt verwezen naar het feit dan aan de andere zijde van het Hoofdstel, het Gareel ook aan het begin haakse parkeervakken ( 6) zijn aangelegd. B&W achten bovengenoemde argumenten op de meeste punten terecht en hebben besloten tot de aanleg van 6 haakse parkeervakken aan het begin van de Sloothaak. Het aantal parkeerplaatsen zal door deze aanleg van haakse vakken verdubbelen ( van 3 naar 6 ).

Actie Zomerschoon 2001

Op 18 en 19 mei vindt de actie Zomerschoon plaats. Op 18 mei voor de scholen en op 19 mei voor bewonersgroepen, verenigingen en andere organisaties. Doel van de actie is om jong en oud zelf hun woonomgeving te laten schoonmaken en tevens om de contacten tussen de buurtbewoners te versterken.
Voor de wijkbewoners (19 mei) wordt een Zomerschoon ontbijt georganiseerd op het gemeentehuis. Doel van het ontbijt is om een gezamenlijke start te maken met iedereen die meedoet aan Zomerschoon. Tijdens het ontbijt worden raadsleden in de gelegenheid gesteld om zich aan te sluiten bij een groep bewoners om mee te doen aan de activiteit in de wijk.

Ook wijkchefs en rayonmanagers van organisaties als Achtgoed, SCW, Balans en politie worden in de gelegenheid gesteld om dit te doen.

Uitbreiding rk basisscholen De Driesprong, de Ludgerus en de Achtbaan

B&W hebben goedkeuring verleend aan de Stichting Katholiek Onderwijs Soest-Soesterberg (SKOSS) voor de uitbreiding met een speellokaal en twee kleinere lokalen en ombouw van het aanwezige speellokaal tot klaslokaal van de Ludgerusschool. De Achtbaan en de Driesprong worden uitgebreid met 2 lokalen.

Reconstructie fietspaden

B&W zijn akkoord gegaan met de reconstructie van de volgende fietspaden:

Birkstraat het gedeelte tussen de Vosseveldlaan en Bartolottilaan ca. 300m;
Vondellaan het gedeelte tussen de Soesterbergsestraat en Birkstraat, beide zijden ca 410m;
Soesterbergsestraat het gedeelte tussen Plein van Zuid en rotonde Kerkstraat/Birkstraat beide zijden ca. 480m.

De fietspaden worden voorzien van dikke rode tegels of rood asfalt. De werkzaamheden zullen halverwege dit jaar plaatsvinden.

Laatst bijgewerkt: 03.01.01 15:54