KSI International NV

P E R S B E R I C H T

IJsselstein, 3 januari 2001

KSI INTERNATIONAL N.V. PLAATST CONVERTEERBARE
ACHTERGESTELDE LENING

ICT-bedrijf KSI International N.V. (KSI) heeft een converteerbare achtergestelde lening van NLG 1,9 miljoen geplaatst. De lening is geplaatst bij enkele grootaandeelhouders die allen werkzaam zijn bij KSI. De heer A.F.M. Rijken, voorzitter van de Raad van Bestuur van KSI, is een van hen. De lening dient ter verbetering van de solvabiliteit die door de eerder gemelde verliezen onder druk is komen te staan.

De rente over de hoofdsom wordt toegevoegd aan de lening. De hoofdsom en uitstaande rente worden terugbetaald op het moment dat het geconsolideerde eigen vermogen van KSI structureel ten minste 20% van het geconsolideerde balanstotaal bedraagt, doch uiterlijk per 1 december 2003. Jaarlijks kan op 1 april en op 1 oktober conversie plaatsvinden. De conversie vindt plaats tegen de koers op het moment van de conversie onder aftrek van een korting van 5%.

Profiel KSI International N.V.
KSI International N.V. is een innovatieve en toonaangevende ICT-onderneming. Ruim 800 medewerkers verlenen diensten en ontwikkelen systemen gericht op elektronisch werken, communiceren, zaken doen en leren. De activiteiten van KSI in de Benelux zijn ondergebracht in vijf service lines: KSI Business Consultancy, KSI System Development & Support, KSI End User Training & Support, KSI Operational Services en KSI Special Products. KSI werkt voornamelijk voor opdrachtgevers in de financiële dienstverlening, in de telecommunicatiesector en voor de overheid. KSI helpt haar opdrachtgevers om hun ambities te realiseren met ICT als voornaamste instrument. E-business en Internettechnologie zijn voor KSI belangrijke speerpunten. KSI ontwikkelt ook specialistische en unieke ICT-toepassingen voor E-Business, Electronic Banking & Payment Solutions en voor E-Learning & E-Testing (Web Based Trainingen).

KSI heeft ruim 20 regionale vestigingen in de Benelux. KSI is opgericht in 1986 en sinds 1998 genoteerd aan de EURO.NM Amsterdam