Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 3-01-2001 3e Persbericht 3 januari 2001

3e Persbericht 3 januari 2001

Eindhoven: Meisje lastig gevallen
Een nog onbekende man heeft woensdagmiddag rond 17.30 uur een 15-jarig meisje uit Eindhoven lastig gevallen. Het meisje fietste op de Hondsruglaan. Een achter op komende man op een scooter betastte het meisje onzedelijke en reed haar klem. Hij slachtoffer zette het op een gillen waarop twee fietsers die voor haar reden te hulp kwamen. Zij brachten het meisje naar huis. De dader is een man van ongeveer 35 jaar oud, fors postuur en een breed gezicht. Hij droeg een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek. De dader reed op een grijze Aprillia scooter en droeg een grijze helm.

Eindhoven: Diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Groot Bijgaardenlaan een grijze Mercedes A170 CD met het kenteken 96-DF-HP gestolen.

Waalre: Poging diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag hebben dieven geprobeerd een auto te stelen die op de Kerkakkerstraat stond geparkeerd. Twee ruiten werden ingeslagen, het stuurhuis raakte ontzet en het stuur brak af. Op verschillende plaatsen zijn deuken in de auto getrapt.

Beek en Donk: Verkeerscontrole
De politie heeft woensdagmorgen tussen 9.30 en 11.00 uur op de Oranjelaan in Beek en Donk een verkeerscontrole gehouden. Er werd speciaal gelet op de draagplicht van de autogordel. Er zijn 35 automobilisten bekeurd die zich niet aan de draagplicht hielden.

Elsendorp: Snelheidscontrole
Op de Ripseweg in Elsendorp is woensdagmiddag tussen 13.15 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 397 voertuigen en daarvan reden er 66 te snel. De snelste reed 115 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u.

Helmond: Poging diefstal aanhangwagen
In de nacht van dinsdag op woensdag hebben dieven geprobeerd een aanhangwagen te stelen die op een bedrijfsterrein aan de Grasbeemd in Helmond stond. De dieven knipten het gaas van het hekwerk kapot. Op de aanhangwagen zat een wielklem. De daders vernielden alle vier de banden van de aanhanger maar het lukte ze niet de aanhanger te stelen.

Best: Auto-inbraak
Woensdagmiddag is ingebroken in een geparkeerde auto op de Hoofdstraat in Best. Een portier werd geforceerd en de dader nam een polstasje met daarin onder meer de autopapieren van de auto en enkele pasjes mee.

Maarheeze: Auto-inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een geparkeerde auto die in de Anjerstraat in Maarheeze stond. Het rubber van de achterruit werd stukgesneden en de ruit uitgenomen. De dader nam de autoradio en een joystick mee.

Asten: Snelheidscontrole
In Asten is woensdagmiddag tussen 12.30 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Wilhelminastraat. De politie controleerde de snelheid van 623 voertuigen en daarvan reden er 40 te snel. De hoogste snelheid was 79 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Asten: Diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Burgemeester Wijnenstraat in Asten een grijze Saab 9000 Turbo met het kenteken TY-91-BJ gestolen.