Persbericht

CED en SVM tekenen intentieverklaring
One-Stop-Shopping Onderwijs-ICT

Het Centrum Educatieve Dienstverlening en de School voor Morgen hebben besloten hun expertise op het gebied van onderwijsvernieuwing en de invoering van ICT in het onderwijs, te bundelen. Zij zullen zich daarbij in de komende periode concentreren op scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Op korte termijn willen zij ook instellingen voor beroepsonderwijs en mkb ondersteunen en zullen zij ook buiten Rijnmond gaan opereren.

SVM
De School voor Morgen is inmiddels een vertrouwde naam als het gaat om het ondersteunen van scholen bij de invoering van ICT in het onderwijs. De School voor Morgen, onderdeel van ICT-Holland, begeleidt scholen bij het realiseren van nieuwe leeromgevingen gebaseerd op visies rond het studiehuis, open leercentra, VMBO en studielandschappen.

CED
Het Centrum Educatieve Dienstverlening heeft al lange tijd een goede reputatie als het gaat om de ontwikkeling en invoering van onderwijsvernieuwingen en het verbeteren van de kwaliteit bij primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, in toenemende mate met gebruikmaking van ICT. De afdeling voortgezet onderwijs van het CED werkt onder de naam Educatieve Dienstverlening VO Rijnmond samen met de obds Rijnmond-Zuid, Nieuwe-Waterweg Noord en met Primair Consult (Zuid-Holland Zuid).

Eén loket Onderwijs-ICT
Door de verschillende expertises te bundelen zijn SVM en CED nog beter dan tot nu toe in staat scholen een hoogwaardig ICT-ondersteuningsaanbod op maat te leveren. Dit betreft een totaalaanbod in ICT-Onderwijs of Onderwijs-ICT op het gebied van Implementatie, Educatieve software, Scholing en Techniek. Ook gaan zij nieuwe diensten en producten (o.a. software) voor scholen ontwikkelen. Scholen kunnen bij één loket terecht met al hun vragen over de onderwijsinhoudelijke invoering van ICT.

Door afspraken met hardware leveranciers kunnen SVM en CED ook bemiddelen bij de aanschaf van computers, randapparatuur en netwerken, toegesneden op het onderwijs.

ICT biedt onderwijs kansen
ICT is nu al niet meer weg te denken uit het onderwijs. Maar onderwijs moet voorop blijven staan, Onderwijs-ICT dus. ICT biedt echter wel nieuwe kansen als het gaat om het verbeteren van het onderwijs en aantrekkelijk onderwijs, voor docenten en leerlingen. ICT kan docenten ondersteunen bij de invoering van leren leren, zelfstandig leren en samenwerkend leren. ICT kan docenten ook helpen de omslag van docent naar coach te maken. U hoort nog meer van SVM en CED

Rotterdam/Almere, 3 januari 2001

Contactpersonen:
CED: Gerrit Idsardi 010 4071 661
SVM: John van Dongen 036 5300 100